Mennyi gyerektartást kell fizetni egy gyerek után? Körülményeket figyelembe veszik?
Figyelt kérdés
A páromnak az előző házaságából van egy fia,és idáig nem volt gond az összeggel,megegyezés szerint mikor mennyi. De most lehet nem tudnak megegyezni és probléma lehet belőle.Szeretném tudni hogy állapítják meg a havi összeget.Albérletben lakunk, és van egy közös 7 hós babánk2008. jún. 4. 19:44
1/4 anonim válasza:
Figyelembe veszik azt, hogy mennyi a párod jövedelme. De valószínűleg a gyermektartás összege a párod jövedelmének 10-15%-a lesz. Figyelembe veszik még azt is, hogy a gyermektartás fizetése mellett még saját magát is el kell tartania meg téged és a kicsit is. Nem szabnak ki olyan magas összeget, hogy ti ne tudnátok megélni.
2/4 anonim válasza:
Szia!
A gyerektartás összege a párod fizetésének a 20%-a egy gyerek után.A fizetésének max az 50%-át vihetik el tartásdíjra,ha több a gyerek ez osztódik.És nem veszik figyelembe,hogy albérletbe lakik,vagy hitelt törleszt...stb...mint ahogy más fizetnivaló esetekben sem érdekel senkit miből élünk,mennyi marad.
Egy gyereket nem lehet azért elhanyagolni,mert az apa rossz anyagi helyzetbe került.És ez így van jól,nem egy tárgyról beszélünk.Mindenkinek kötelessége gondoskodni a gyerekeiről,és ez így helyes.Mégha a helyzete megváltozott is,ha elvált is,a gyerek a gyereke marad.Nekem nem is kellene olyan pasi,aki elhanyagolná a gyerekét bármilyen módon.Akkor valószínű később a miénkkel is megtenné.
3/4 anonim válasza:
szia.én most vagyok tul ezen.és a bironő azt javasolta hogy egyezünk ki mert ő nem tud ősszeget megitélni...és ha neki kell akkor nincs kőzős megegyezés.15000 ret kapok 1 gyerek után.:D
4/4 anonim válasza:
Férjem első házasságából született egy kislány, a válóperükön a következőket mondták: 1 gyereknél az apa jövedelmének 15-25 %-a lehet a tartásdíj összege. Lehet kérni, hogy állapítsanak meg egy minimum összeget. Figyelembe veszik a körülményeket, azt is, hogy a párodnak új családja van, és egy gyereke, akit szintén el kell tartani. A volt feleség kérhet asszonytartásdíjat is. (de ebben nem vagyok otthon, a párom exneje ezt nem kérte)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!