Készen vagyok attól ha valaki azt írja, egy 2 évesnél is nagyobb gyerekre, hogy 24 vagy 33 hónapos?
Úgy érzem, hogy azért nem tudják sokan főleg 3 év fölött évben számolni (mert ne mondja nekem azt senki, hogy olyankor még olyan fontos egy-egy hónap), mert nem tudja feldolgozni, hogy már nem baba! Kisgyerek lett a csöppségből...
De ha nem így van akkor azt is megértem, csak kíváncsiság...
Mert ha kérdeznek egy problémáról, nem mindegy, hogy 3 évesről van szó, vagy éppen 27 hónaposról.
Pl. szobatisztaságról kérdez valaki, hogy a 27 hónaposa még semennyire nem szobatiszta. Most írja hogy 3 éves, vagy 2 éves. Nem igazán lenne, jó. 2 évesnél nem baj, ha nem szobatiszta, 3 évesnek meg azért már illő. 27 hónaposan meg köztes átmenet. Nem mindegy, milyen tanácsokat adunk, mert ha 27 hónaposra 2 évest ír, akkor rossz tanácsot adhatunk. Ilyen pici gyerekeknél még 1 hónap is rengeteget számít fejlettségi szintben. A babakocsik és egyéb baba felszerelések útmutatójában se az van hogy 3 éves korig, hanem 36 hónapos korig ajánlott. 3 éves kor felett eltűnnek a hónapok, csak évek vannak, legalábbis normális esetben. A 64 hónap elég durva. Szerintem 3 éves korig teljesen normális, hogy hónapokban számolunk. Egy 27 hónaposra most mondjuk azt, hogy 9 hónap múlva lesz 3 éves. Amúgy képzeld, az én fiam 33 hónapos, vagyis 4 nap múlva 34, vagyis 2 hónap múlva 3 :) Ez utóbbi mondatot csak poénnak szántam:)
Szerintem meg tök jó matek gyakorlat, ha valaki hónapokban "beszél":))
Ez annak szívás, aki finoman szólva nem reál beállítottságú, akinek megy a számolás, annak fel sem tűnik:DD
Na szóval: én jó matekos vagyok, ergo engem egyáltalán nem zavar.
/429 hónapos ♀ :))/
Kicsit off, de hátha szerez pár kellemes percet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!