Volt már olyan nálatok, hogy a gyereknek magas láza van (39 körül), és semmi más tünet? Mesélnétek róla?
Fél éves volt a fiam, amikor minden egyéb tünet nélkül 3 napig egyfolytában lázas volt, hiába csillapítottam, szinte rögtön újra felment neki. A dokink (hát elég parázós) a harmadik nap reggelén antibiotikumot írt neki, mert ráfogta, hogy piroslik a torka, kell a gyógyszer. Közben én kutakodtam a neten és rátaláltam a háromnapos láz nevezetű betegségre, aminél a harmadik nap végén lemegy a láz és pici piros kiütések jelennek meg a gyerek testén.
Úgy voltam vele, hogy mivel semmi baja nem volt egyébként a gyereknek, tehát nem is volt különösebben levert, csak este, amikor magasabbra ment a láza, ezért megvártam az antibiotikummal a 3. nap végét és láss csodát! Éjszaka már nem volt láza és megjelentek a kiütések is először csak a fölsőtestén, majd fölhúzódtak az arcára, de már másnap elhalványodtak és utána gyorsan el is múltak. A láza pedig nem jött vissza. Amikor ezt megemlítettem a dokinknak, akkor csak annyit mondott, hogy igen, van ilyen betegség, és milyen jó, hogy nem kezdtem el adni neki a gyógyszert, mert fölösleges lett volna.
Ha vírusra gyanakszik a dokitok, akkor úgysem ad semmilyen gyógyszert, gondolom kivárja, hogy mit alakul a dolog.
Igen, valóban csak egyszer esnek át rajta, ha már volt neki ilyen, akkor nem az lesz! Lehet, hogy még nem jött ki rajta a többi tünet, tudod, most influenzajárvány is van, szóval ha ilyesmi baja van, akkor úgyis hamarosan lesznek tünetek. Bár reménykedjünk benne, hogy semmi komoly, most dolgozik az immunrendszere, védekezik, hátha legyűri magától a betegséget gyógyszerek nélkül.
Nálunk a családban két orvos is van, és a 2 éves fiam most először volt igazán beteg, de rögtön egymás után kétszer is egy hónapon belül. Az orvos családtagok meg végre fellélegeztek, hogy erre bizony szükség van, mert így fejlődik ki az immunrendszere, hagyni kell egy kicsit küzdeni, nem egyből gyógyszerekkel tömni, mert akkor sosem fog leküzdeni semmilyen betegséget sem magától és később még betegesebb lesz. Csak tudom, hogy borzasztó nehéz látni a gyerekünket, amikor beteg és nem tudunk rajta segíteni. Csillapítsd a lázát és bízz benne, hogy erős kisfiú, legyűri a betegséget. Azért az orvos biztos figyel rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!