Ha lenne havi 800 ezer Ft legális, bejelentett munkahely utáni bevételetek (apuka+anyuka) 3 gyerekkel, mire költenétek?
Elraknátok az el nem költött pénzt, vagy egy ideig élnétek kicsit nagyobb lábon mint az elmúlt években?
Elmennétek pl. nyaralni, vennétek új háztartási gépeket a régi 20 évesek helyett?
Vagy élnétek tovább spórolva, hátha megint jönnek a rosszabb hónapok?
Először is letenném a jogsit és vennénk egy második autót (kicsi és használt) hogy én is tudjak menni a gyerekekkel ide-oda. Játszóházba mindenképp mennék velük, meg lehet, hogy úszni is. Kifizetnénk az autóhitelt és felújítanánk a ruhatárunkat, mert bőven ráférne. Többet költenék élelmiszerre (több húst és gyümölcsöt vennék). Szerintem sok megmaradna azért havonta, olyan 2-300e, azt meg félretenném, és ha megvan az önerő, akkor saját ház lenne belőle. Ja meg évi egyy nyaralás is beleférne.
Álom-álom :(
Célszerű a pénzt több részre osztani:
1. új bútor, szőnyeg, tévé, kocsi (nem feltétkenül új, de pl. 8 éves helyett 4 éves)
2. félretenni tartalékba
3. elmenni nyaralni egy jobb helyre
4. egy kicsikét jobban élni (egészségesebb ételek, néha éttermi vacsora, teszógazdaságos cuccok helyett jobbak)
Valahogy így lehetne elkölteni.
Egyet viszont nem szabad a mai világban, főleg idehaza: Nagyösszegű hitelt felvenni, azt hívén, hogy mindig ennyi lesz a befolyó pénz!
Akiknek ennyi a bevételük,mi a foglakozásotok?
Pont azt számoltam,hogyha visszamegyek dolgozni és ha megkapom a 90ezret,akkor is 284ezer az összbevételünk.Jelenleg gyeden vagyok,de 2 hónap és gyesen leszek,ami nem sok ugye,de sajnos a kisebbik gyerkőcöt nem tudom bölcsibe iratni vagy másra bízni így még 1 év...
Mit tennék,ha ennyi lenne a bevételünk?
Reménykednék,hoogy kb 4 évig lehetőség lenne ennyit keresni vay netán többet.
Kapásból a felét félreraknám és 4 év múlva már szép összeg lenne,hogy saját házat,lakást vehessünk.
Ha ez meg van,akkor már elgondolkodnék hogy bevállaljam-e a 3. gyerkőcöt.
Tanulásnak adnám a fejem,hogy legyen jobb és jobban fizető állásom,mert érettségivel nem sokra megyek.
A 400.000 Ft a mostani anyagi helyzetünk majdnem duplája így bőven kijönnénk belőle úgy, hogy tudnánk venni minden hónapban valami új háztartási eszközt,gépet.
De azt is bevállalnám,hogy 4 évig csak 300ezerből élünk meg és az 500ezret raknám félre,így 4 év múlva az már 24millió Ft,amiből lehet venni egy tisztességes házat és még kényelmesen be is lehet rendezni.3-4 szobás lenne az biztos.
De ez csak álom egyenlőre.Bár a 300ezer neem lehetetlen,csak mellette félrerakni már semmit sem lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!