Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tanácsot kérnék, hogyan...

Tanácsot kérnék, hogyan vészelnétek át ezeket a gondokat lelkileg?

Figyelt kérdés
3 gyermekem egyedül nevelem, nincsenek szüleim, testvéreim. Nagyon sok az adósság, nem birom a jelzáloghitelem, de még a villanyszámlát se kifizetni. Megszakad a szivem, próbálom a gyerekek előtt nem mutatni, hogy nehéz, és félek a jövőtől is, hogy mi lesz velünk ezután. Az iskolába nem tudom megvenni a nagyoknak a vendéglátós ruhát, az irószer is alig ment. Családiból és munkanélküliből élünk, bár szept.14-től a kicsi bölcsibe megy már, és én végre dolgozhatom. Tartásdij miatt most megy a pereskedés, megitélték, nem fizet az ex, mert hogy ő munkanélküli, de közben cég van a nevén. Elvagyok keseredve, néha arra gondolok, hogy feladom, és vmi hülyeséget csinálok. Aztán rájövök, hogy nem lehet, mert önző lennék. Csak nehéz, és félek, hogy nem birom tovább.
2009. szept. 3. 14:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

3 gyerek után már nagycsaládosnak számítasz, van kedvezmény a könyvekre, az utazásra, az étkezésre...ezzel nem bántani akarlak, mert tudom ha kevés van , akkor az szinte semmi3 gyerekkel. az apa miért ilyen undok??? Mert nagyon kellene kihúzni belőle a pénzt! 3 gyerek se érdekli, hogy te egyedül vagy velük? az szép!

Próbálj meg esetleg használtruha boltba körülnézni, meg az isiben szociális hátrányra hivatkozva és papírokkal igazolva tudnának talán segíteni, hogy kevesebb legyen a kiadásod...Ne add fel semmiképp, a gyermekied éltessenek !

2009. szept. 3. 14:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A könyvek ingyen vannak, rendszeres nevelési támogatást kapsz? Védelem alatt állnak a gyerekek, ingyen van a kaja nekik? Meg az utazás, ha esetleg kell? Önkormányzatnál érdeklődj, miyen formában tudnak segíteni.
2009. szept. 3. 14:28
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy irtatok:)amit lehet kértem az önkormányzattól...

Sirtam,most hogy olvastam a válaszokat,olyan jó hogy valakinek elmondhatom mi bánt,mégha csak igy neten,akkor is.

Erőt adnak a szavaitok!

Az apa az új neje miatt undok,aki szerint,én csak kihasználnám a férjét.

Ha nem lennék bajban,nem kérnék én semmit sem tőle...

2009. szept. 3. 14:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A volt férjed is jól házasodott újra :) De az ilyen új nőcinek áll feljebb a világ! Nem hogy lökdösné a volt férjedet, hogy te mamlasz ott a 3 gyereked, csináljunk már közös progikat , meg szállj be a nevelésükbe...nnnnem, még te vagy a rossz, hogy fel akarod nevelni őket! áááá...de Te ne keseredj el , majdcsak lesz valahogy ...tudom könnyű írni ilyeneket , de ha csak 1 kicsit is jobb kedved let, hogy megírhattad, már megérte! :)))
2009. szept. 3. 14:54
 5/10 anonim ***** válasza:
mármint nem jobb kedved, hanem megkönnyebbültél ... ezt akartam írni :)
2009. szept. 3. 14:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el a gyerekeket a férjed új házához és csengess be,jöttünk apához a tartásdíjért,mert ha ez így megy tovább,nem tudtok enni sem, ezt pedig te nem hagyod!!! Menj oda,a személyes találkozásnál nincs jobb! Nem fog kidobni a gyerekekkel együtt! Szépen tedd helyre a volt férjed,légy sokkal akaratosabb a gyerekekért! Ha kell,heti kétszer hívd az exed,hol van a pénz,küldje azonnal,mert arra ne számítson,hogy Te békén hagyod! És hogy az új asszony szerint Te kihasználod...., ez kit érdekel,mármit amit az a nő karattyol??? Sz@rd le nagyívben! Tessék a férjed nyakára járni a pénzért,akár minden hónapban!!! Kutya kötelessége fizetni,ez jár a gyerekeknek! Ne hagyd magad!
2009. szept. 4. 09:19
 7/10 A kérdező kommentje:

igazad van,akarato$abbnak kéne lennem

a volt férjemnek,van még 3 gyermeke,az új a$$zonytól,azoknak megvan minden adva,légkondi$ laká$,minden hétvégén kirándulnak,$tb...talán ezért i$ harcia$ az a$$zonyka

tudod úgy érzem,hogy ennek $o$em le$z vége

mo$t le$z majd a 2. fokunk,fellebbezett a gyerekenkénti 8ezer ellen,hogy ő munkanélküli:)

közben kiderült van egy cég a nevén,$zted ezzel megfoghatnám?

2009. szept. 4. 11:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Én annyit tudok javasolni, hogy az iskolában is érdeklődhetsz ösztöndíj után, most fut az útravaló program, amiben a gyerekek nyerhetnek egy kis pénzt. Én már több diákkal nyertem ez havi szinten kb 4000 forint, de ez is több a semminél
2009. szept. 4. 11:27
 9/10 anonim ***** válasza:
09:19-es vagyok, a cég ami a nevén van...ha ez tuti,akkor nem munkanélküli! Egy cégtulajdonos valami pénzt,jövedelmet bizonyára kap! Ez valami egyéni vállalkozás,nem kft....mert az utóbbiban tagok vannak,ők nem felelnek a cég felé saját vagyonukkal,de az egyéni vállalkozónak saját tulajdona a cég....szóval a lényeg hogy kell lennie hivatalosan bevételének. Miből élnének az új asszonnyal ilyen jól??? Gondolom nem az asszony a fő pénzkereső. Azt meg nem hiszem,hogy a mai világban képes úgy csalni, hogy a bevétele mind feketepénz legyen,semmi nem hivatalos.... Az ügyvéded mit mond? Neki ezeket sokkal jobban kell tudnia! Amúgy a legtöbb városban van családsegítő központ szakemberekkel,akik ingyen segíteni fognak neked ebben és pontosan megmondják,mit tehetsz és mire számíthatsz! Keress fel egy ilyen irodát! Tényleg ne hagyd magad! Így tudsz harcolni értük, vesztenivalód nincsen,mert a helyzeted túl rosszabb már nem lehet:( sok sikert és légy erőszakos!
2009. szept. 5. 08:40
 10/10 anonim ***** válasza:
69%
Ne haragudj, hogy megkérdezem, de az internetet hogyan tudod előfizetni? Le a kalappal előtted, biztosan nagyon nehéz lehet, ez csak úgy eszembe jutott, és elnézést is kérek gyorsan a kérdésemért.
2009. okt. 23. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!