Gyes alatt kivehetem a szabimat? Vagy érdemesebb előbb kivenni a szabikat, aztán gyesre menni? Ha szabin leszek, kirúghatnak? Hogy lenne jobb? szeretnénk még egy babát
Szia!
Ugyan ebben a cipőben járok.Ha jól értem,most vagy gyesen.
Töltsd le a gyest,vedd ki a szabidat utána.Közben dolgozzatok a tesón:)
Mivel van munkaviszonyod,így a szabi után ismét táppénzre leszel jogosult és a többi(thgy,gyed),viszont,ha jól tudom gyesre már nem az új törvénynek köszönhetően:(
Sok sikert nektek a baba projekthez!Azt elfelejtettem,hogy nem rúghat ki a munkáltatód!:)
Gyes alatt kiveheted a szabikat, de akkor ugye utána el kell kezdeni dolgozni. Hiszen lemonasz a fizetés nélküli szabadságodról, amin addig voltál jogilag.
Gyes mellett ugyebár dolgozhatsz.
Gyes ideje alatt és utána 1 hónapig nem rúghat ki.
Kiveheted Gyes után is a szabidat (később kell elkezdeni ténylegesen dolgozni, közben bejöhet a baba), de ekkor 1 hónap után már közölheti veled, hogy kirúg.
Választhatsz.
Most még gyeden vagyok.16án jár le.
Én úgy terveztem hogy kiveszem a szabikat gyes alatt,és remélhetőleg sikerül teherbe esnem,mert már 5hónapja próbálkozunk.
Ha sikerül akkor a gyesről lemondok és táppénzre megyek,és a férjem lesz gyesen.
Táppénz alatt kirúghatnak?Megoldható így?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Szia!
Táppénz alatt sem rúghat ki,mert védett vagy.Csak közös megegyezéssel,azt meg persze nem írod alá:)
Sok sikert a mielőbbi babásodásodhoz és a másik picihez pedig gratulálok!:)
Szép napot!
és ha a szabikat akkor veszem ki,amikor elkezdödik a gyes,és ha lejár a szabim,akkor sem rughatnak ki gyes alatt?
Úgy tudom hogy a következő baba előtt érdemesebb kivenni a szabikat,hogy több legyen a gyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!