Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ciki, hogy a fiamra nem...

Ciki, hogy a fiamra nem veszem a jelmezt?

Figyelt kérdés

Nincs rá keretem, hogy akár 1000ft-ért is jelmezt vegyek a gyerekre. És így idén a kicsi manónak fog öltözni(első farsangja). Kantáros nadrág, csíkos zokni, sipka, lámpás(kartonból ragasztva), egy kis "smink".

Jövőre-hol van az még- gombát tervezek, hogy készítek, vagy teknőcöt.

Azt kaptam, hogy az első farsangját így elszúrni, mert nem lesz jelmeze. Tényleg ennyire fontos ez?

2013. jan. 29. 14:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, gyerekkorunkban az volt a menő, akinek az anyukája a legfantáziadúsabb jelmezt készítette/varrta.

Ritkaságszámba ment egy-egy vásárolt jelmez.

Tesóm pl. óriási sikert aratott fele fiú-fele lányként, barátnőm spenót volt tükörtojással stb.

Fiam szerencsére pincér akar lenni, az nem valami anygaigényes cucc.

Úgy látom egyébként nálunk is, hogy ez valamiféle versengés lett a szülők között, volt aki már novemberbne megvette a kislányának a Csingiling jelmezt :(

Csak az a szomorú, hogy a szülők miatt a gyerekek is elkezdenek eszerint értékelni másokat.

2013. jan. 29. 14:22
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
sokkalta jobb buli, ha te készíted, legalább lesz benne valami fantázia, és a fiad nem a 25. pókember lesz a suliban,a te ötleted jó, nálunk 15 éve amikor kezdtem az általánost mindenkinek otthon készített jelmeze volt, az még farsang volt, de unokatesómnak oviban az megy, hogy a lányok hercegnők a fiúk meg pókemberek
2013. jan. 29. 14:23
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

szerintem tök jó ötlet a manó :)

mi általában saját készítésű jelmezzel készülünk, sokkal kreatívabbak, mint a bolti jelmezek, plusz be lehet vonni a gyereket is a készítésébe, amit nagyon tudnak élvezni. (még nem született meg a babám, csak az öcsém után írom ezeket a tapasztalatokat) tavaly például sündisznó volt, vettem 2-3 színes kartont, meg csipeszeket vittünk otthonról, meg egy barna pólót. a kartonból csináltunk neki orrot, meg almákat, faleveleket a tüskéire, amik a csipeszek voltak. kapott egy kis sminket is (szemceruzával bajuszt rajzoltam neki) nagyon jópofa lett. igaz nem nyert, de tényleg élvezte a készítési fázist :)

2013. jan. 29. 14:23
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Már hogyne lenne jelmeze!

Egyébként tanító vagyok, sokszor zsűriztem alsósok farsangi jelmezversenyét. Soha, de soha nem a vásárolt jelmezeket favirozáltuk, és azt, ha láthatólag olcsón megoldott ötlet volt, csak pozitívumként értékeltük. :)

2013. jan. 29. 14:24
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem nem ciki sokan jobban dijazzàk ez egyedi otthon készitett jelmezt.... biztos aranyos lesz a kismano :)
2013. jan. 29. 14:24
 6/13 anonim ***** válasza:
(4. vagyok, persze nem önmagában az olcsóságot értékeltük, hanem ha ütős ötlet volt, kevés pénzből :) )
2013. jan. 29. 14:25
 7/13 A kérdező kommentje:

Ezen megnyugodtam.

Ettől a versengéstől agybajt kapok.

Amúgy érdekes, mert pl a sógorom volt már fából faragott királyfi(kartonon faháncs körbe), mint egy kantáros nadrág úgy bújt bele, a fejére korona, és kard. De volt már toronyóra lánccal is. Ami szerintem tényleg 100* jobb, mint a 200.pókember.

2013. jan. 29. 14:31
 8/13 krisztivan ***** válasza:
Én sem szándékozom venni jelmezt.Inkább itthon együtt megcsináljuk.Még csak 28 hós de tudom,hogy"rajzolni,festeni,vágni"fog segíteni.Sokkal jobb muri lesz:-))
2013. jan. 29. 14:38
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem sokkal jobb a Te jelmezötleted, mint a 20 vásárolt maci-jelmez, ami majd lesz. Nálunk sajnos ez volt farsangkor mikor gyerek voltam, olyannak öltöztem, ami 1 és megismételhetetlen volt, mert kecske pásztorlány voltam és itt hangsúlyoznám ki, hogy igazi kecském volt :D persze kis gida. Persze nem én nyertem, hanem az egyik macis jelmezes kisfiú a sok közül :) ez szánalmas mondjuk, de én akkor is messze többre értékelem azokat az anyukákat, akik maguk állítják össze a jelmezt és nem csak bemennek a boltba azt megveszik a legnépszerűbbet, hogy legyen 1001 ugyanolyan gyerek.
2013. jan. 29. 14:50
 10/13 anonim ***** válasza:
Én nem vettem észre, hogy nálunk versengés lenne az oviban. Ez a harmadik ovis évünk, eddig azt tapasztaltam sok a saját készítésű, ötletes jelmez. Tavaly, tavalyelőtt én is csináltam, most vettünk jelmezt a gyerek kívánságára, mivel olyat talált ki amit nem tudtunk volna kivitelezni. Én jobban örültem volna ha megint én csinálhatom, de így alakult. Szerencsére a kislányom is ovis lett közben, így kreatívkohatok :
2013. jan. 29. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!