Ciki, hogy a fiamra nem veszem a jelmezt?
Nincs rá keretem, hogy akár 1000ft-ért is jelmezt vegyek a gyerekre. És így idén a kicsi manónak fog öltözni(első farsangja). Kantáros nadrág, csíkos zokni, sipka, lámpás(kartonból ragasztva), egy kis "smink".
Jövőre-hol van az még- gombát tervezek, hogy készítek, vagy teknőcöt.
Azt kaptam, hogy az első farsangját így elszúrni, mert nem lesz jelmeze. Tényleg ennyire fontos ez?
Nem tudom, gyerekkorunkban az volt a menő, akinek az anyukája a legfantáziadúsabb jelmezt készítette/varrta.
Ritkaságszámba ment egy-egy vásárolt jelmez.
Tesóm pl. óriási sikert aratott fele fiú-fele lányként, barátnőm spenót volt tükörtojással stb.
Fiam szerencsére pincér akar lenni, az nem valami anygaigényes cucc.
Úgy látom egyébként nálunk is, hogy ez valamiféle versengés lett a szülők között, volt aki már novemberbne megvette a kislányának a Csingiling jelmezt :(
Csak az a szomorú, hogy a szülők miatt a gyerekek is elkezdenek eszerint értékelni másokat.
szerintem tök jó ötlet a manó :)
mi általában saját készítésű jelmezzel készülünk, sokkal kreatívabbak, mint a bolti jelmezek, plusz be lehet vonni a gyereket is a készítésébe, amit nagyon tudnak élvezni. (még nem született meg a babám, csak az öcsém után írom ezeket a tapasztalatokat) tavaly például sündisznó volt, vettem 2-3 színes kartont, meg csipeszeket vittünk otthonról, meg egy barna pólót. a kartonból csináltunk neki orrot, meg almákat, faleveleket a tüskéire, amik a csipeszek voltak. kapott egy kis sminket is (szemceruzával bajuszt rajzoltam neki) nagyon jópofa lett. igaz nem nyert, de tényleg élvezte a készítési fázist :)
Már hogyne lenne jelmeze!
Egyébként tanító vagyok, sokszor zsűriztem alsósok farsangi jelmezversenyét. Soha, de soha nem a vásárolt jelmezeket favirozáltuk, és azt, ha láthatólag olcsón megoldott ötlet volt, csak pozitívumként értékeltük. :)
Ezen megnyugodtam.
Ettől a versengéstől agybajt kapok.
Amúgy érdekes, mert pl a sógorom volt már fából faragott királyfi(kartonon faháncs körbe), mint egy kantáros nadrág úgy bújt bele, a fejére korona, és kard. De volt már toronyóra lánccal is. Ami szerintem tényleg 100* jobb, mint a 200.pókember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!