Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermektartási díj átruházása,...

Gyermektartási díj átruházása, de hogyan?

Figyelt kérdés

Jövő hónaptól édesanyám az én bankszámlámra fogja küldeni a gyerektartásomat.

Érdekelne (mivel a bíróság ítélte meg), így a bíróságon be kell-e jelenteni a bankszámlaszám változást,vagy pedig elég, ha anyu ír egy hivatalos levelet (tanúkkal)?

Ezt a levelet pedig elküldené apum munkahelyére, mert automatikusan levonják a fizujából.

Köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 26. 21:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Megérkezik anyukád számlájára és átutalja neked.

De ha elköltözöl otthonról akkor nem kötelezhető az apa a gyerektartás fizetésére.Mivel onnantól nem a másik szülő háztartásába élsz, és nem kell kiegészítenie az a pénzt amit rád költ.

2013. jan. 26. 21:35
 2/4 A kérdező kommentje:

Ez a megoldás nem kivitelezhető (bár nem rajtam múlik..), így mindenképp a továbbiakban anyut "kihagyva" kell elintézni.

Amúgy igen,tudom. De szó sincs elköltözésről, pusztán anyum nem költ rám semmit, és megegyeztünk, mert nekem meg vannak kiadásaim (reggeli/ebéd, különóra, ruha etc.)

2013. jan. 26. 21:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Gyerektartás az anyának "jár". Tehát nem fogod tudni kihagyni az anyát, mert simán beperelheti apádat, hogy nem kapta meg!!!
2013. jan. 27. 10:47
 4/4 A kérdező kommentje:

Valószínűleg félreérthető voltam.

Anyu tud róla, tehát nem átverni akarom. Csupán nem akar részt venni utána az átutalásos ceremóniában,ezért kellene egyből az én bankszámlámra jönnie.

De mindegy, írunk a munkahelynek egy levelet, és ha az nem elég, akkor úgyis jelezni fogják. :)

2013. jan. 27. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!