Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Már jövő hónapban nem fogom...

Már jövő hónapban nem fogom kapni a családi pótlékot?

Figyelt kérdés

most január 10-én tölöttem be a 20-at. esti tagoztaon tanulok, szüleimtől külön élek ezért saját jogon kaptam. akkor már jövő hónapban nem fogom kapni? vagy rendesen fogom kapni a tanév végéig?

(ha lehet ne azt vitassuk hogy esti tagozaton jár e csp, mert jár, mivel két éve így kapom.)

2013. jan. 25. 09:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Annak a tanévnek a végéig jár, amelyben betöltötted, vagyis júniusban kapod majd az utolsót.
2013. jan. 25. 09:37
 2/5 A kérdező kommentje:

hú hát remélem igazad lesz :(

saját magamat tartom el, most kell kifizetni a vizsgadíjat, és ha már jövő hónapban nem fogom kapni, akkor sanszos hogy kárba megy 4 évem, mert nem fogom tudni kifizetni :(

2013. jan. 25. 09:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Nézd, itt a jogszabály, hogy megnyugodj:)

(3) Saját jogán jogosult iskoláztatási támogatásra az a közoktatási intézményben a tankötelezettsége megszűnését követően tanulmányokat folytató személy,

.

.

.

annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a huszadik - a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény alapján fogyatékossági támogatásra nem jogosult, de sajátos nevelési igényű tanuló esetében huszonharmadik - életévét betölti.

:)

2013. jan. 25. 09:55
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm, remélem így lesz, csak néhány ember mondta hogy amint betölötték a 20at, már köv. hónapban nem kapták.
2013. jan. 25. 09:59
 5/5 anonim ***** válasza:
HA nem kapod, akkor fellebbezz, mert a tanév utolsó napjáig jár.
2013. jan. 25. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!