Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi érteleme van 2 keresztnevet...

Mi érteleme van 2 keresztnevet adni valakinek?

Figyelt kérdés
Nem kötekedés, inkább kíváncsi vagyok, hogy ki miért dönt így, és akinek esetleg szülőként 2 van , az szeretie, használja e a másodikat? Anyukámnak is kettő van de soha nem használja, szinte felesleges.
2013. jan. 19. 16:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
41%
Én meg annak örülök, hogy valaki szerint a gyerek életét az teszi tönkre ha két neve van... Nevetséges.
2013. jan. 19. 19:21
 12/21 anonim ***** válasza:
81%

Nalunk egyszerü.

A ferjem nem magyar nemzetisegü, az Ö nemzetisegeböl valasztottunk egy nevet, igy evidens volt, hogy a gyerekek kapnak egy magyar nevet is. Csak ezert lett 2 keresztnevük, amugy eszembe sem jutott volna!

2013. jan. 19. 19:58
 13/21 anonim ***** válasza:
34%
Senki nem mondta, hogy tönkreteszi, csak megnehezíti. Látod, sokakat zavarja, hogy 2 nevük van.
2013. jan. 19. 20:08
 14/21 anonim ***** válasza:
38%
Akkor olvass vissza, valaki szó szerint ezt mondta. És komolyan mi a franc zavar? Én ismerek olyan embereket akiknek két nevük van de nem akarják, és soha semmilyen helyen nem kell használniuk. Meg azért milyen ember az már, akinek az a legnagyobb gondja, hogy 5 betűvel többet kell írnia? Nagyon el van szállva az akinek ez a legnagyobb gondja. Ha meg nem tetszik, akkor meg lehet változni, de különben sem hiszem, hogy mindenkinek olyan borzalmas nevei lennének amik valóban tönkreteszik az életét.
2013. jan. 19. 20:20
 15/21 anonim ***** válasza:
Hát én pl biztos nem örülnék ha 2 nevem lenne. Munkám során napi több száz alkalommal kell aláírnom dolgokat. Ja és olvashatóan.
2013. jan. 19. 21:29
 16/21 anonim ***** válasza:
75%

Kötőjeles a vezetéknevem és 2 keresztnevem van.

Az aláírásoknál a dokumentumoknál egyszerű. Van névbélyegzőm. :) Az az olvasható aztán a sima aláírás a lánykori vezeték és annyi. Mindenhol elfogadták eddig, holott látták, hogy billogozom ezerrel. :)

A lányomnak szintén két keresztneve van. Nálunk hagyomány, hogy az első név E betűvel kezdődik minden lánynak. Így kellett egy második is, holott még az első neve nincs a családban, de biztos lesz. Nincs elég E betűs elfogadott név, főként, hogy sok az ikerpár.

2013. jan. 19. 22:10
 17/21 anonim ***** válasza:
55%

Én azért "szúrtam ki" a gyermekemmel a 2. keresztnévvel, mert a terhesség alatt halt meg egy közeli hozzátartozóm, és úgy döntöttünk, hogy megkapja az ő nevét második névnek.

Ha majd a későbbiekben ez zavarni fogja, őszintén remélem, hogy ez lesz a legnagyobb problémája az életben :)

2013. jan. 20. 01:42
 18/21 anonim ***** válasza:
66%
"Értelme" talán nincs, de tetszett mind a 2 név. Az egyik régóta megvolt már fejben, a másik pedig nagyi után lett. Egy darabig én is azt gondoltam majdnem, hogy hülyeség, de a suliban pont az ő osztályában volt egy majdnem teljesen ugyanolyan nevű gyerek, és így még hasznos is lett. Ráadásul nem kötelező használni a második nevet, vagy akár használhatja csak a másodikat is, ha jobban tetszik neki később. Én pl. utáltam a keresztnevemet, és örültem volna, ha van egy "tartalék". A második gyerekünk is 2 nevet kapott.
2013. jan. 20. 02:56
 19/21 anonim ***** válasza:
66%

A fiamnak egy neve van, de ha lányom lett volna 2 neve lett volna.

Neki azért mert már kb 14 évesen eldöntöttem hogy ha törik- ha szakad ha egyszer lányom lesz, Gréta lesz. A férjem vezeték neve g-re végződik, így kiejtés könnyítés miatt kapott volna még egy nevet.

2013. jan. 20. 07:41
 20/21 A kérdező kommentje:
Én abszolút nem írtam, és nem gondolom, hogy bárkinek is ez lenne a legnagyobb problémája. Én csak egyszerűen kíváncsi voltam a miértekre. 2fiam van egy nevük van, azokat is nagyon nehezen találtuk ki mert kevés fiúnév tetszik. Lányból már több lenne, de akkor sem adnék kettőt, nálunk nincsenek ezzel kapcsolatos hagyományok. Ha lennének biztos én is tartanám, mert szeretem a hagyományokat. De minden magyarázat érthető amiket írtatok
2013. jan. 20. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!