Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek már megszületett a...

Akinek már megszületett a babája hogy oldja meg, hogy a sok munka és fáradtság ellenére is eleget foglalkozzon a férjével?

Figyelt kérdés
2009. aug. 30. 15:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
türelemmel, meg elpször magamat hoztam formába, és próbáltunk sokat hármasban lenni, és amikor a baba aludt vagy szopizott mi beszélgettünk, a szex nem volt egy fáklyás menet az elején, de azt is gyakoroltuk, ha én nem voltam formában azért még okoztam örömet neki. igaz, türelmet és lemondást kíván mindkét részről, de abszolút nem érezzük úgy, hogy elhanyagoljuk egymást a gyerek miatt.
2009. aug. 30. 15:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fontos a napi rutin kialakítása, hogy minden kb. azonos időben történjen. Így a gyerkőc is tudja, hogy mi következik és nyugodtabban alszik el. Az elején még nem vészes a dolog, mikor megtanul mászni, onnantól jönnek a problémák. Nálunk úgy mennek a dolgok, hogy reggel hétkor kelünk és ettől este 6-ig csak a babával foglalkozom. Nem mosogatok, nem főzök (csak a babának külön) és tényleg csak a babára figyelek. Este 6-kor megjön apa, akkor ő veszi át 2 órára a stafétát. Addig én főzök vacsorát, kicsit takarítok. Este 8-kor jön a fürdetés, a vacsora, majd a meseolvasás. 9-re pedig elalszik a gyerkőc. Így éjfélig van három óránk apával egymásra. Ilyenkor jut idő a dolgok megbeszélésére, az összebújásra. Ez bőven elég is nekünk. A gyerkőc meg reggelig alszik, szóval utána még van idő kipihenni magunkat. A lényege a dolognak a szervezés. A gyerek úgy fog aludni, játszani, enni, stb., ahogy megtanítod neki. Nevelés kérdése az egész.
2009. szept. 1. 09:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
ez szép elképzelés, hogy úgy csinál a gyerek, ahogy megtanítod neki, biztosan van baba, akinél működik. de van 1 csomó gyerek, aki csak a saját ritmusát hajlandó követni, szoktatás ide vagy oda. akienk nem ilyen gyereke van, az hajlamos azt gondolni, aha persze, mert elkapatták. én állíthatom, hogy nem így van. mindent következetesen ugyanúgy csinálok mindig, nem engedek meg mindent, de a gyerekem sz..ik rá, hisztis, akaratos stb. 8 hónapos. Szóval mi nehezen oldjuk meg még most is. Plsuz nálunk még az is belejátszik, hogy jópár ponton nem egyezik az elképzelésünk a gyereknevelésben. úgyhogy voltak már jobb időszakaink is.... :S
2009. szept. 1. 09:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is volt hasfájós és skorpió csillagjegyű baba. Nem kicsit akaratos. De ennek is van ellenszere. Egyszerűen nem engedek neki meg bizonyos dolgokat. Például ő nagyon nagy konnektorfan. De nyilván nem fogom erőszakkal elcibálni a konnektortól és közben hallgatni azt, hogy a gyerek hisztizik. Egyszerűen elterelem a figyelmét és mutatok neki valami újat, valami sokkal jobbat, ami aztán leköti a figyelmét. A hisztis gyerek attól hisztis, mert látja, hogy eléri a célját a hisztivel. Ha a tiéd is látná akkor nem csinálná, mert érezné, hogy felesleges. De ehhez természetesen elengedhetetlen, hogy konszenzus legyen a szülők között. Mert annak semmi értelme, hogy anya megtiltja, apa meg megengedi. Akkor tényleg semmit nem lehet tenni. Második voltam
2009. szept. 1. 09:28
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi sok mindent együtt csinálunk, olyan helyre is 3-an megyünk, amit egyikünk gyorsan el tudna intézni, pl. bevásárolni, postára, stb. Ez azért jó szerintem, mert így a férjem nem érzi úgy, hogy ő ki van rekesztve, csak a pénzt hozza, hanem tényleg egy családként működünk. Kettesben csak akkor tudunk lenni, amikor a pici már elaludt, fél 9 után. Viszont ekkor már mi is nagyon fáradtak vagyunk... szóval nehéz...

néha azt gondolom, milyen jó lenne egy közelben lakó nagymama, de biztos annak is megvannak a hátulütői :-S

2009. szept. 1. 09:37
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi férjemmel megosztjuk a babázást és a házimunkát is, igy nagyon sokat segit, ezért nem vagyok mindig hulla, és ezért van kedvem vele is foglalkozni :) Például ő takarit, addig mi elmegyünk itthonról a babával vagy csak sétálunk, hogy ne maradjunk itt a felkavart porban közben. Az szerintem nem igazságos, hogy te csinálj mindent, és még a férjeddel is legyél türelmes. Persze ő dolgozik, de akkor is, te meg a babával dolgozol, igy a házimunkát nyugodtan meg lehet felezni. Sok sikert!
2009. szept. 1. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!