Gyakori vezetéknévhez Lolli név milyen? Kislányomnak rövid keresztnevet keresek.
Szvsz a Horváth vezetéknévhez nem választanék semmilyen idegen keresztnevet. Inkább valami alliterálót, mint pl a Hanna.
A lolliról nekem elsősorban a nyalóka jut eszembe, másodsorban angliában a kisfiúk kukiját szokták lollinak hívni.
Persze, a te döntésed, de ha már kikéred itt mások véleményét is...
Én biztosan nem választanék nyilvánvalóan beceneveket mint pl. Lolli, Lotti, ugyanakkor a mostanában felkapott és emiatt gyakori neveket - pl. Lili, Hanna, Laura, Nóra, Jázmin, Anna, Hanga, stb. - sem adnám, pláne egy ilyen gyakori vezetéknévhez. És hidd el, aki írta az angol jelentéseket, nyiván csak jót akar, a mi gyerekeink generációjában már szinte mindenki jól fog tudni angolul, aki tanul legalább érettségiig.
Mivel a vezetéknév mély hangrendű, én inkább magas (vagy vegyes) hangrendű nevet választanék, E, I magánhangzókkal.
Rövid nevek nekem is jobban tetszenek, mint a hosszúak.
Ami eszembe jutott:
Inez, Lilla, Bella, Édua, Villő, Zita, Mira, Anett, Írisz, Adél, Lídia
Szia
A Lotti jobban tetszik.
De a Léda,Véda,Léna is nagyon jól hangzik szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!