Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A félig kimondott szavak...

A félig kimondott szavak beleszámítanak a szókincsbe?

Figyelt kérdés

Kislányom sok szónak csak az elejét mondja (nyu = nyuszi, bu = busz). Sok dolgot másképp hív, mint ami, de módszeresen úgy hívja (pepi = béka, mamó = majom).

Ezek beleszámítanak a normális szókincsbe?

Sok szót szépen mond, ezek egyértelműen beleszámítanak (anya, apa).

2013. jan. 12. 21:02
 1/6 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem nem. Azok számítanak bele, amit egy idegen is megért.
2013. jan. 12. 21:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Talán igen, talán nem. Miért fontos számszerűen meghatározni a gyerek szókincsét?
2013. jan. 12. 21:07
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem fontos, nincs jelentősége.

Csak beszélgettünk délután a férjemmel, hogy a normálisan kimondott szavak száma kb 20, a félig kimondott szavaké (és a másképp nevezett dolgoké) meg kb 50, hogy így akkor 20 szavas szókincse van vagy 70?

De tényleg nincs jelentősége.

2013. jan. 12. 21:09
 4/6 anonim ***** válasza:
50%

Akkor 20, de ezt hetek alatt megdupláz.

Most gondolj bele, félig feltaláltam a ránk ellenszerét, attól se gyógyul meg senki.

2013. jan. 12. 21:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Az is igaz :)
2013. jan. 12. 21:13
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha tudatosan arra tárgyra, vagy élőlényre használja, akkor igen!
2013. jan. 13. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!