Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » TGYÀS igénylés, hogy is...

TGYÀS igénylés, hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Jelenleg felsö oktatàsban tanulok, és azt olvastam, hogy a TGYÀSt azok igényelhetik, akik a szülést megelözö 2 évben 180 nap biztosított viszonyba voltak. Ebbe a közép és felsöoktatàs nappali tagozaton való részvétele beleszàmìt, azaz nekem megvan a 180 nap biztosìtott napom a TGYÀS-hoz. Viszont bejelentett munkahelyem nem volt, ìgy az lenne a kérdésem, hogy valóban megigényelhetem ezt a tàmogatàst, ha igen akkor miböl àllapìtjàk meg a tàmogatàs összegét, és az igénylést hova kell leadni?
2013. jan. 10. 13:49
 1/2 A kérdező kommentje:

Terhességi-gyermekágyi segélyre jogosult:

Terhességi-gyermekágyi segélyre az az édesanya jogosult, aki: a szülést megelőző két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt, és

a biztosítás tartama alatt szül, vagy

a biztosítás megszűnését követően 42 napon belül szül, vagy

a biztosítás megszűnését követően 42 napon túl, táppénz (vagy baleseti táppénz) folyósításának ideje alatt szül, illetve a folyósítás megszűnését követő 28 napon belül szül.

A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe beleszámít:

a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi- gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj folyósításának időtartama, valamint

a közép – vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán, 1 évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok ideje.

Az előzetes 180 napi biztosítási időnek nem kell folyamatosnak lennie

2013. jan. 10. 13:52
 2/2 anonim ***** válasza:
A TB-nél kell leadni az igénylésed, ott tudnak téged pontosan tájéloztatni!
2013. jan. 10. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!