A baba születése után kivehet az apa 5 nap szabit, ehhez milyen papírok kellenek?
Kell valami igénylést kitölteni, mert ezt a kérvényt a munkáltató benyújtja a MÁKnak, és a MÁK fizeti ezt a szabadságot.
Kellett az újszülött TAJ száma is, vagy a születési anyakönyvi kivonat, már nem emlékszem.
Én SMS-t küldtem a főnökömnek (éjjel születtek a gyerekek), hogy akkor holnaptól nem megyek, és utólag töltöttem ki és adtam le a papírt, miután visszajöttem dolgozni.
Ahhoz, hogy kiadják nem kell. MAx majd utólag kell bemutatni.
Egyébként úgy van, hogy a baba születését követő 3 hónapon belül kötelesek kiadni azt az 5 napot.
Ilyenről mi sem tudunk, hogy közös lakcímen kellene lennünk...az ő állandója és az én ideiglenesem egyezik. De mint kiderült, a férjem már rákérdezett a cégnél is, hogy hogyan lehet kivenni, így már megtudta korábban :)
Azért köszönöm mégegyszer mindenkinek!
Nem kell közös lakcímmel rendelkezni,nekünk is más a lakcím és megkapta a párom az 5napot.
Utólag kérték a baba születési anyakönyvi kivonatának a bemutatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!