Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A baba születése után kivehet...

A baba születése után kivehet az apa 5 nap szabit, ehhez milyen papírok kellenek?

Figyelt kérdés
Azt olvastam egy kérdésben, hogy a baba születési anyakönyvi kivonata és TAJ kártyájának másolata kell. Ma meg azt olvastam, hogy a TAJ kártya 3 hét kb, mire megérkezik. Akkor az 5 napos szabit is csak leghamarabb a baba születése után 3 héttel tudja kivenni az apuka?
2013. jan. 9. 15:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Az 5 nap szabi alanyi jogon jár neki, semmilyen igazolás nem kell hozzá. De ha nagyon kekec a főnöke, akkor is elég a baba anyakönyvi kivonatát felmutatnia, és kötelesek kiadni neki az 5 nap szabit.
2013. jan. 9. 15:04
 2/12 Golan Trevize ***** válasza:
100%

Kell valami igénylést kitölteni, mert ezt a kérvényt a munkáltató benyújtja a MÁKnak, és a MÁK fizeti ezt a szabadságot.

Kellett az újszülött TAJ száma is, vagy a születési anyakönyvi kivonat, már nem emlékszem.

Én SMS-t küldtem a főnökömnek (éjjel születtek a gyerekek), hogy akkor holnaptól nem megyek, és utólag töltöttem ki és adtam le a papírt, miután visszajöttem dolgozni.

2013. jan. 9. 15:12
 3/12 anonim ***** válasza:
A születési anyakönyvi kivonatot kell bemutatnia, a nyomtatványt pedig,ami a kifizetett összeg visszaigényléséhez kell,a munkáltató tölti ki,és nyújtja be.
2013. jan. 9. 15:17
 4/12 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy kiadják nem kell. MAx majd utólag kell bemutatni.

Egyébként úgy van, hogy a baba születését követő 3 hónapon belül kötelesek kiadni azt az 5 napot.

2013. jan. 9. 15:19
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! :) Akkor megnyugodtam, hogy nem csak kb.3 hétre rá vehető ki :)
2013. jan. 9. 15:45
 6/12 anonim ***** válasza:
20%
Az is fontos, hogy a párod és te közös lakcímen legyetek, különben nem kapja meg az apa az 5 szabadnapot sajnos.
2013. jan. 9. 16:13
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Nálunk nem kellett ilyen kritériumnak megfelelni!
2013. jan. 9. 17:01
 8/12 A kérdező kommentje:

Ilyenről mi sem tudunk, hogy közös lakcímen kellene lennünk...az ő állandója és az én ideiglenesem egyezik. De mint kiderült, a férjem már rákérdezett a cégnél is, hogy hogyan lehet kivenni, így már megtudta korábban :)

Azért köszönöm mégegyszer mindenkinek!

2013. jan. 9. 22:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem kell közös lakcímmel rendelkezni,nekünk is más a lakcím és megkapta a párom az 5napot.

Utólag kérték a baba születési anyakönyvi kivonatának a bemutatását.

2013. jan. 10. 11:08
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. jan. 10. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!