A 9-36 kg-os ülések nem túl biztonságosak. Szerintetek egy Recaro sem az? Azért az nem egy kukás ülés.
A lányomnak olyan hosszú a felsőteste, hogy a 0-18-as üléseknek már most, 7,5 hónapos korában a felső állásba kell állítani a pántot. Sokfélébe belepróbáltuk.
Nem tudom, hogy érdemes-e egy 9-18 kg-os ülést venni, mondjuk 4-5 hónapra, mert azt is villámgyorsan kinövi.
Mi a véleményetek erről az ülésről? (Már elég biztonságosan ül, a hordozóban tán 1-2 hónapig még kibírja.)
Túl nagy a mérethatár. Legtöbb helyen már nem is árulnak ilyenüléseket. Emiatt nem biztonságosak.
Én biztos nem vennék (nem is vettem) ilyen nagy méret különbségű ülést.
Az 1-nek tökéletesen igaza van.A gond,hogy túl nagy súlyt ölel fel a kategória és nem tud egyszerűen olyan biztonságosan viselkedni az alsó határnál,mint pl. a felsőnél.
Mi is sajnos "gyorsan" cseréljük az üléseket,mert iszonyat hamar kinövi a kisfiam,de nem tudok mit tenni.:(
Én sem adnék ki ezért ennyi pénzt,inkább kicsit megpótolod és veszel belőle 2 normális minőségi ülést.
Egy jó 9-36-os ülés az bizony tud jó lenni minden méretnél.
Ezeket általában többé-kevésbé át kell alakítani súlycsoport váltáskor.
A szűkítős megoldások tényleg nem jók.
A recaro ülések csak megfelő vagy elégéséges minősítést képesek elérni az ADAC tesztjein, ráadásul drágák.
Ha már ennyi pénzt rászánsz, akkor vegyél valóban jót, ezek közül:
- Concord Transformer Pro
- Cybex Pallas 2
- Kiddy Guardian Pro 2
Ezekből is az Isofixeset vedd, ha van rögzitési pont az autódban.
7,5 hónaposan még ne ültesd át a lányodat egy ilyen ülésbe, mert hiába ül stabilan, akkor sem elég erős hozzá, és kicsi is. Ameddig csak lehet, tartsd a hordozóban, az az egy-két hónap pont elég lesz.
Szia!
Most vettünk ülést,hasonló problémák miatt mint nálatok.Kb.100 ülést néztünk meg,szakvéleményeket kért a férjem(mániákus az ilyesmibe :D ) és arra jutottunk,hogy a egyetlen egy van a 9-36kgos kategóriában ami nagyon jó minden szempontból és kifogástalan a töréstesztje is.
Mégpedig ez:
Meg is vettük és bátran állítom,hogy kifogástalan!!!Imádjuk!
3. válaszolóval értek én is egyet!
Nekünk is 0-18 kg-os ülésünk van, Concord Ultimax, és annak ellenére, hogya lányom 9 hónaposan 77cm hosszú, kb 12 kg, még simán belefér, sőt, még lehet rajta majd állítani...
Úgyhogy én még keresgetnék a helyedben, 9-36 kg-osat nem vennék, max a 9-18 kg-osat...
5-ös:
a nagy szakvélemény gyűjtésnek az lett a vége, hogy sikerült egy olyan ülés válaztani, aminek nemhogy nem kifogástalan a töréstesztje, de még csak nem is jó, hanem csak megfelelő:
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként a STM-t a Recaro gyártja. Nincs különbség köztük.
7-es fordítsd már le légyszi az általad belinkelt oldalt. nem mindenki tud németül.
Nekünk ugyan ilyen van. Az én férjem is hasonló az 5-ös válaszoló férjéhez, eléggé utánajárt a dolgoknak. Egyébként infoim szerint ezt az ülést is a recaro készíti, ha megnézed tök egyformák. csak a nevet nem kell annyira megfizetni.
Nem fordítom le az egészet, csak a lényeget:
Biztonság: megfelelő (3/5)
Működés: jó (4/5)
Kényelem: jó (4/5)
Kidolgozás: megfelelő (3/5)
Gyenge pontok:
Átlagos terhelés frontális és oldalütközésnél
Nem rögzíthető megfelelően
Nem lát ki belőle túl jól a gyermek
Nehéz levenni a huzatot
Apróbb kidolgozásbeli hiányosságok
Nem kell annyira utánajárni a dolgoknak, elég csak az ADAC oldalára felmenni, és megnézni, mit írnak az ülésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!