Milyen pellust vegyek? Első baba lesz és nem tudom milyen lenne a legjobb neki. úgy néz ki olyan 3-3,5 kiló körüli lesz a baba. Méret alapján meddig kell neki kb a newborn és meddig kell neki majd a mini? Kb hónapot tudnátok írni?
Szerintem a kiló mellett a baba testalkata is számít (pl. mennyire húsos a combja).
A babánk kereken 3 kg-al született, Pampers premium care 1-es newborn pelenkát használtunk ami elvileg 2-5 kg-ig jó.
3,6kg-osan már picit belevágott a combjába a pelus, ott maradt a nyoma ha levettük, így mikor elfogyott, átváltottunk a 2-es méretre, ez 3-6kg-ig jó.
Vagyis newborn méretet mi csak az első 4 hétben használtunk.
Nem tudom másnak meddig tart ki, ez csak a mi tapasztalatunk.
Még mi is nagyon kezdők vagyunk, 5 hetes a babánk.
Lehet, hogy a tiétek véknyabb lesz, vagy kevesebb súlyú és akkor tovább jó az 1-es, ezt nem lehet tudni.
Na meg biztosan az sem mindegy milyen márkát veszel.
Tudom, hogy a P.premium care nem olcsó, de nekünk volt rá kupon és valóban rettentő jó, persze a reklámozott 12 órát sosem vártam ki, de este ha benne volt 8-10 órát, utána is tényleg száraz volt a popsija.
Ez 78 db-os, 2 csomaggal használtunk el, ez kb. 3 hétig volt elég, mi napi átlag 7 pelust használunk.
Amúgy olvastam már olyat is, hogy valaki eleve 2-es mérettel kezdett, tehát valóban babafüggő.
Na meg a súlytippelés sem mindig jön be és egy 4 kg feletti babának valóban kár 1-es méretet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!