Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 123 ezer a bruttó fizetésem,...

123 ezer a bruttó fizetésem, így mennyi lesz majd a Gyed-em?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, hogy március 31-el lejár a szerződésem, mit mondjak a főnökömnek? Addigra már lehet látszani fog. Tartsam még titokban, hogy hosszabbítson 3 hónapot és úgy menjek el gyedre, vagy mondjam azt, hogy már ne?

Így mennyivel kapnék kevesebb gyedet?

2013. jan. 5. 13:28
 1/6 anonim ***** válasza:
ugyanígy sakkoznom kellett emiatt a francos hosszabbítások miatt. mire vagy kiírva?
2013. jan. 5. 13:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Augusztus 14. +-1 hét
2013. jan. 5. 13:49
 3/6 anonim ***** válasza:
első vagyok. hát én úgy tudom de kérdezz meg mást is mert nem 2 ft múlik rajta hogy ha nem munkából vagy munka nélküliből mész el szülni, akkor nem kapsz GYEDet csak GYES-t ami huszon valahány ezer. én úgy húztam ki hogy lejárt hó végén a szerződés, 1hónapig munkanélküli és már szültem is. szóval szerencsésen jöttem ki. viszont van olyan ismerősöm akinek lejárt a szerződése másnap be kellett volna mennie a munkanélkülibe de kórházba került és emiatt az 1 nap miatt nem kap GYEDet. de mondom kérdezz rá mástól is.
2013. jan. 5. 14:00
 4/6 A kérdező kommentje:
uuuhhh ettől féltem én is, bár én olyan munkakörben dolgozom, hogy nem húznám ki 8 hónapig. :(
2013. jan. 5. 14:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha március 31-ig el tudod titkolni és hosszabbítanak még 3 hónapot akkor van esélyed GYED-re. Akkor lesz munkaviszonyod június 30-ig. Ez alatt akár táppénzen is lehetsz, ha már nem bírsz dolgozni. Július 1-től valószínűleg nem fognak hosszabítani, akkor elmehetsz álláskeresésire (!!! ennek is vannak feltételei) és azzal kihúzod a szülésig.

Az álláskeresési járadékról itt olvashatsz:

[link]

2013. jan. 5. 14:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2013. jan. 5. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!