Szerintetek miért van ennyi abortusz?
Állítólag csökken a száma, de rengeteg oka van.
Teherbe lehet esni védekezés mellett, erőszak útján, bedrogozva, részegen, felelőtlen viselkedés mellett, és még sorolhatnám.
Sokkal több figyelmet kellene fordítani a felvilágosításra!
Mert felnőtt állítólag okos emberek sem tudnak szinte semmit sem róla :(
Ismerek olyan ápolónő és ügyvéd végzettségű párost aki szó szerint nem tudta a gumit használni.....
Mindenki szereti a folyamatot de gondolkodni és odafigyelni az már nehéz....
Mert felelőtlenek az emberek!
Csak azt nézd meg itt az oldalon hányan teszik fel a kérdést, becsúszott a második, harmadik... baba, elvetetném...
Nagyon engedékeny a rendszer is!
Bárki elvetetheti a babát! Nézd meg a szomszédos országokat, pl. Lengyel ország! Nem lehet elvetetni csak beteg babát!
Az emberek védekeznek, tervezik a babát. Ha becsúszott, nem kérdés megtartják! Bár az emberek vallásosak, ezért sem vezetnek el a picit. Az emberek 90% templomba jár vasárnap...
Pedig nincsen GYED, GYES ... évekig, az iskola is fizetős!
Az emberek ilyenek itthon...
Én csak elítélni tudom aki elveteti a babáját...
Írtam, hogy még sorolhatnám.
Sok a buta ember, a felelősséget áthárító, a velünk úgysem történik meg és hasonlók.
Az utcában van olyan anyuka, aki a 6 meglévő gyereke mellett közel ennyiszer volt abortuszon. Hiába mondta a védőnő, hogy írnak fel neki tablettát, használjanak óvszert vagy ott az injekció, ezektől határozottan elzárkóztak.
Szóval millió oka van.
sajnos meglepődnénk, ha tudnánk mennyi az igazából tudatlan ember. Nem csak fiatalok, a másik véglet az ostoba ember (ez a tanultságtól független), aki ilyen vagy olyan mondvacsinált okokból nem védekezik, vagy azt hiszi csak akkor eshet teherbe ha közben neki, mint nőnek is van orgazmusa, a másik véglet, aki azt hiszi, ha "nem is tette be, de ide meg odafolyt" attól is terhes lesz és még sorolhatnám a hasonló hülyeségeket, amit itt is olvashatsz nap mint nap. A másik típus a meggondolatlan ember...a harmadik vagy x-edik pedig az akit nem érdekel..
A rendszerrel nem lenne gond, ha nem ezt tekintenék védekezési módszernek, az emberekkel van gond.....hiába "egyszerű" elintézni az abortuszt, én mégsem megyek/ mentem, és nem azért mert megvoltak a körülményeim egy gyerekhez, hanem mert nem lettem terhes amikor nem akartam, ami nem jelenti azt, hogy nem csúszhatott volna be a gondos védekezés mellett (ami vezethetett volna oda) DE: nem ilyen sok a véletlen, mit amennyi elvetetett baba:(
Nézd kérdező, a "sok" meg a "kevés" azok teljesen relatív fogalmak, kinek mi a sok meg mi a kevés. Viszont egy tény, az, hogy az elmúlt 40 évben 80%-kal csökkent a művi abortuszok száma, tehát 1/5-re... a 70-es évek elején 200 ezer körül volt évente, ma 40 ezer körül van... nincs, nem létezik még egy paraméter a társadalomban vagy a gazdaságban, ami ekkora, ennyire ugrásszerű javulást mutatna.
Szóval szerintem az a trend, ami Magyarországon a művi abortuszok témájában van, teljesen rendben lévő, jó lenne, ha az elkövetkező években is ugyanez a folyamat folytatódna > időről időre egyre korszerűsödő fogamzásgátlás, jobb felvilágosítás, csökkenő abortusz-szám.
Voltaképp mi a problémád ezzel? - itt mindenki a földhöz verné az ülepét örömében, ha más társadalmi problémák trendje is hasonló lenne az abortusz-trendhez... és mondjuk ötödannyi szegény lenne, mint 70-ben, ötödannyi alkoholista lenne, mint 70-ben, ötödannyi szívbeteg lenne, mit 70-ben, stb... de sajnos ez nem így van...
Szóval pont az abortusz-téma az, ami jó pályán van, talán most a többi fontos kérdést is hasonlóan jó pályára kellene tenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!