Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok mikortól volt Jézuska...

Nálatok mikortól volt Jézuska (ha volt)?

Figyelt kérdés

A kisfiunk 6 hónapos, és nem Jézuskáztunk, mert úgy gondoltuk, hogy még úgysem érti, hogy ő hozza az ajándékokat, stb. Majd jövőre.

De a sógornőm majdnem megevett, mikor hallotta, hogy egy kicsi gyerek is gyerek, neki is kell Jézuska, miért kell elrontani a karácsonyát ezzel? Azt mondja, hogy ezek után már hiába akarjuk neki beadni, hogy honnan vannak az ajándékok karácsonykor, mert úgyis emlékezni fog rá.

Most komolyan? Egy féléves gyerek honnan emlékezne erre? Vagy miért lenne ezzel elrontva a karácsony?

Nem vagyunk vallásosak, de ezt a hagyományt szeretnénk megtartani. de most ott tartok, hogy ez a liba az egésztől elvette a kedvem. Vele lerendeztük azzal, hogy törődjön a saját gyerekeivel, mi úgy karácsonyozunk, és úgy nevelünk gyereket, ahogy mi jónak látjuk. De bennem azóta is motoszkál ez a dolog..

Ti mit gondoltok?

Nálatok a gyerkőc első karácsonyán is volt Jézuska mese?

2013. jan. 2. 15:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A sógornőd szerint jövőre, amikor odaadod neki az ajándékot azzal, hogy a Jézuska hozta, a 18 hónapos gyerek majd megszólal, hogy "én emlékszem, hogy tavaly Ti adtátok, tehát nincs is Jézuska". Vagy ezt hogy képzeli?

Szerintem teljesen jól csináltátok.

2013. jan. 2. 15:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi nálunk már pici korba volt karácsony , hisz mi nálunk ez a rend , bár őt inkább a csomagolás kötőte le de az nagyon . Szerintem a sogornőd is máshogyan gondolja meg te is ne foglalkoz vele .
2013. jan. 2. 15:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Dehogy fog emlékezni! Kislányom másfél éves, sajnos nem sikerült végezni a fa díszítésével mire felébredt, de ettől nem dőlt össze a világ, hisz olyan pici még... én emiatt nem stresszeltem, majd jövőre már igyekszünk mindenképp titokban díszíteni - de nem ezen múlik a karácsony!
2013. jan. 2. 15:30
 4/5 anonim ***** válasza:
34 honapos a kisfiam igy egy evvel ezelott volt 22 honapos karacsonykor. Meg arrol sem voltak emlekei nemhogy a felevesrol. :)
2013. jan. 2. 16:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy gyerek abban hisz amiben hinni akar, nekem az idei karácsony óta ez a meglátásom.

Mi mindig is jézuskáztunk meg angyalkáztunk.Angyalka hozza a fát, jézuska az ajándékot.

Az első karácsonyán 3 hónapos volt, de már akkor is ezt mondtuk.

Tavaly műfenyőt vettünk, és nem tudtuk a dobozába vissza hajtogatni, és máshova nem fért így az ő szobájába volt egy évig a szekrény mellett.

Idén hiába mondogadtuk hogy majd jön a jézuska, attól elzárkózott és azt mondta a télapó jön. Hogy miért nem tudom de a 4 éves fiam idén határozottan télapózott karácsonykor is.

Reggel megcsodálta a fát majd kinézett az ablakon és ezt mondta:

Köszönöm a fát télapó!

Őneki ez a szimpatikusabb, ebben akar hinni, hát ebben hisz.

Kicsit hosszú lett, de a lényege remélem érthető:

Egy gyerek abban hisz amiben akar, bármit is mondanak a felnőttek.

2013. jan. 3. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!