Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magyarorszagon tenyleg tobb...

Magyarorszagon tenyleg tobb evig otthon lehet maradni a gyerekeddel es meg az allamtol segelyt is kapsz ezert?

Figyelt kérdés
Nem vagyok magyar es ez hihetetlen szamomra!
2012. dec. 30. 17:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
De azért attól függetlenül elég nagy hülyeségnek és felelőtlenségnek tartod nem? Tehát hogy 4 gyerekre kap 60 ezer családit meg 25 ezer gyest és abból tervezi eltartani őket nem hiszem hogy abból tartotta el végül..a szocpolt meg hagyjuk is mert már eltörölték úgyis meg azért amellé kell önrész vagy plusz lakáshitel azt is fizetni kell valamiből. M.on CSAK szocpolból mondjuk nem tudom hol vesz vki házat ( 3 millió valamennyi volt 4 gyerekre?? ) Na mindegy ez más téma már. De más országokban is van amúgy családi másképp meg máshogy jár de azért nem Mo az egyetlen.
2012. dec. 30. 18:23
 12/21 anonim ***** válasza:
57%

3 gyerekre kapott állami összeg:

-16 000 Ft/gyerek. Ez addig jár míg nappalin tanul maximum 20. éves korig.

-gyet 28500, amíg a legkisebb 8 vagy a legnagyobb 18éves nem lesz.

-családi adókedvezmény,ha az Apa rendesen bejelentve dolgozik, ez változó az adóalaptól függő: 90000Ft/hó

-gázártámogatás, ingyen tankönyv az iskolában.

Ha szülés előtt dolgozott egy évet minimum akkor 2. évig jár gyed ez a fizu 70%-a. Maximálva van 150. ezer körül. Ha nem dolgozott szülés előtt akkor 3. évig jár a gyes ez 28500Ft. A gyed után is jár plusz egy évig a gyes.

2012. dec. 30. 19:04
 13/21 anonim ***** válasza:

# 11/12

Szocpol nincs eltörölve, legalább 3-4. éve ismét van. De az igaz, hogy abból lakást nem vesz önrész nélkül. Mert csak energia takarékos, új építésű lakásokra lehet. De azért 4.600.000 Ft nem kevés.

az első gyermek után: 900.000 Ft

a második gyermek után 1.500.000 Ft (Tehát a két gyermekre együtt a szocpol összege 2.400.000 Ft)

a harmadik gyermek után 1.400.000 Ft (Tehát a három gyermekre együtt a szocpol összege 3.800.000 Ft)

a negyedik gyermek után 800.000 Ft (A négy gyermekre együtt a szocpol összege 4.600.000 Ft)

minden további gyermek esetében 200.000 Ft (Öt gyermek esetén tehát 4.800.000 Ft, míg hat gyermek esetén kereken 5.000.000 Ft a szocpol összege)

2012. dec. 30. 19:09
 14/21 anonim ***** válasza:

Tudom nem a témához tartozik, de amit írtam, hogy szocpolból lakást vettek az tényleg így volt. Talán egy minimális, max. 500 ezer ft-os önrészük volt, azon kívül vissza nem térítendő önkormányzati támogatás és szocpol. Sőt, félszocpol, mert használt lakásról volt szó. (Ez még az ősrégi szocpolos téma). Sajnos ahol én élek, ott 2-3 millió Ft-ból akkor is és most is lehetett lakást venni.

Persze én nem értek egyet ezzel az életmóddal és felfogással, de amígy ilyen a magyar segélyezési rendszer addig lesz egy réteg, aki igenis a segélyért szaporodik, de utána nem tudja tisztességesen nevelni a gyerekeket. Ezt az irdatlan mennyiségű segélyt viszont a tisztességesen dolgozó emberektől adó formájában elveszik. Mert ilyen sincs sehol máshol, hogy a fizetésed felét elveszik és szétosztják olyanok közt, akik semmit nem csinálnak és nem is akarnak.

A legfelháborítóbbnak azt tartom, hogy ha valaki dolgozik pl. 10 évet és amikor épp gyereket vállal nincs munkája akkor ugyanannyit kap, mint aki soha nem dolgozott.

2012. dec. 30. 19:58
 15/21 anonim ***** válasza:
11 vagyok tudom a mostani "szocpolt" is köszi épp ezért írtam mert ebből nem lehet úgy semmit se venni hogy valakinek SEMMI egyebe nincs csak a szocpol...mert pont ezért amit írtál új lakást hol kapni ennyiért szóval erre írtam hogy az aki így vállal gyereket az se a 25 ezer ft-os gyesre vállalta mert nem abból fogja etetni őket 18 éves korukig.
2012. dec. 30. 20:17
 16/21 anonim ***** válasza:

A GYED és a GYES (és az egyéb juttatások a gyerek után) nem azért vannak, hogy abból éljünk meg, ezzel csak segítik a gyerekvállalást. Örülnünk kéne, hogy van ilyen lehetőség.

És sajnos igen, elég sokan vannak, akik ezek miatt a juttatások miatt vállalnak gyereket és nem csak a kisebbség. Itt is rengeteg olyan topicot olvastam, ahol anyuka leírja, hogy MEGÉRI megszülni a harmadikat a juttatások miatt. Szomorú belegondolni, hogy milyen emberré nevelik azt a gyereket, akit csak a juttatások miatt vállaltak be.

2012. dec. 30. 22:51
 17/21 anonim ***** válasza:

Van a gyermek gondozási díj 2 évig. Ennek feltételei vannak (több éves munkaviszony, nem akarok részletekbe menni) és a korábbi fizetésekből kalkulálják, hogy mennyi az összege, de maximum a minimálbér kétszeresének a 70%a lehet az alapja. Hozzátenném, hogy Mo-n elég sok adót vonnak le a fizetésekből, részben ezért is, hogy az ilyen juttatásokat lehessen miből finanszírozni. Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, a saját pénzem kapom vissza. Emellett, mint a neve is mutatja, "díj", az állam adja, mint egy munkadíjként, hogy neveled a jövő generáció munkavállalóját. Ez is furán hangozhat, de tulajdonképp erről van szó.

Alanyi jogon kaphat mindenki egy évig gyermek gondozási segélyt, ez akkor is jár, ha nem volt előtte az illetőnek munkaviszonya, ezért elég alacsony is az összeg, ha jól tudom, 30 ezer Ft-t se éri el.

Bocsi, ha esetleg pongyolán, leegyszerűsítve fogalmaztam, csak a szemléltetés miatt próbáltam így. Remélem érthető és már nem hihetetlen

2012. dec. 31. 06:42
 18/21 anonim ***** válasza:
A GYES nem 1 évig, hanem 3 évig jár alanyi jogon.
2012. dec. 31. 06:43
 19/21 anonim ***** válasza:
Köszönöm a kijavítás, tényleg tévedtem. (A GYED-et követően lehet igénybe venni egy évig. Ez kavart be)
2012. dec. 31. 06:46
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem az államtól segélyt nem kapsz,ha fehér ember vagy.

Ami alanyi jogon jár mindenkinek az nem segély hanem a Gyes,ami a gyermek 3éves koráig jár és havi 25ezer Ft.Ez kb. az éhenhaláshoz elég.

Akik dolgoztak minimum 2 évet és be voltak jelentve azonak jár a Tgyas,ami kb.5és fél hónap,utána igényelhető a gyermek 2 éves koráig a Gyed,majd 2 éves kor után a Gyes,ami 3 éves korig jár.

A Tgyas a fizetés 70%-a ill.lejön még belőle a tb járulék.

A Gyed maximálva van,ebből TB-t és személyi jövedelemadót is vonnak.

Ezek egyike sem segély!

Havonta jár még 12200Ft Családi pótlék gyerekenként.

Én jelenleg Gyeden vagyok,kapok 56ezer Ft-ot + a 12200Ft csp-t,hát semmire nem elég,igaz te ezt nem tudhatod mivel nem itt élsz.

Mi albérletben lakunk ami 35ezer/hó+ a rezsi,ez összesen múlt hóban 95000Ft-ot vitt el,a gyereknek pelenka,tápszer,oltás kell,ez újabb 26000Ft,emellett ennünk is kell,meg kellenek egyéb dolgok is,szóval ne irigyelj minket.

2013. jan. 3. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!