Gyes után állami segítség?
Remélem van itt valaki aki tud válaszolni, nagyon el vagyok keseredve.Szeptember 14.én lejár a gyesem, nem munkahelyről vagyok gyesen,hanem alanyi jogon.Előtte évekig folyamatos munkaviszonyom volt. Sajnos próbaidőn voltam amikor "kedves" munkatársam meglátta az öltözőben a pocakom, így másnap elküldtek,pedig tudtam volna még-és akartam dolgozni....Máshova nem vettek fel utánna, így jöttem gyesre,mint aki sose dolgozott... :(
Arra lennék kíváncsi, hogy valami állami támogatást kaphatunk-e, ha nem találok munkát? 3 szakmával,ismerősök se vesznek fel....Egy fizetésünk van,férjem netto 75-80 at keres,meg marad a családi pótlék. Ha nem lesz munkám valami állami támogatást,segélyt tudnánk-e igényelni?Leginkább munkának örülnék. :(
A fizetést és cs.pótlékot 3 felé elosztva kb.31 e ft az egy főre eső jövedelem,és lakástörlesztésünk is van.
Mi lesz így velünk? Arról nem is beszélve hogy nem merünk ebbe a kilátástalanságba másik gyerkőcöt vállalni. :(
Ne foglalkozz mit mondanak a telefonba, biztos lusták dolgozni, ezért nem akarják, hogy bemenj.
Sőt, akinek van munkája, az is regisztráltathatja magát, nemhogy lejáróféle gyesből.
Azért is menj be, nehogy az ő hülyeségük miatt valamiről lemaradj, nehogy azt mondják, hogy ezt már el kellett volna intézni, most már lecsúsztál.
Munkaügyi központ után az önkormányzat is ad szociális segélyt.
Jófej volt ez a kolléganőd. Neki mi haszna volt ebből, előlépteték, mert árulkodott?
Hát én ezt nem értem.
Hogy lehet hogy folyamatos munkaviszonyod volt, de mégis úgy mentél gyesre, mint aki sose dolgozott? eltelt a két időszak között kb fél év?
Hogy mertetek így bevállalni egy kisbabát? 75-80e ft nagyon kevés fizetés :-(
Nem kioktatni akarlak, ne értsd félre, de próbálom megérteni előbb a helyzeted.
Szia!
Ha a munkanélküliben nem segtenek, vagy nem jár járadék, segély, menj be a polgármesteri hivatalba.
Létezik az ún. aktív korú nem foglalkoztatottak rendszeres szociális segélye. Az összjövedelmet a ti esetetekben 2.7-el kell osztani. Ha az így kapott összeg nem ér el egy bizonyos határt, jogosult vagy a segélyre, és ha van jó kis szakmád, érettségid, még a hivatalba is felvehetnek közhasznú munkára, ami idő alatt minimálbér jár. Ha a 2.7el oszott összeg eléri a határt, vagy meg is haladja, akkor sajnos nem vagy jogosult rá. De vannak egyéb segélyek, érdeklődj a ti hivatalotokban!!! Nem nagy összegek, de a semminél több!
Drukkolok, hogy sikerüljön valami megoldást találni!!!
17 hós
28 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!