Kisgyerekek mellett hogy tudtok rendet tartani, takarítani?
Csont ideg vagyok, mert már 2 napja takarítok, rámolok, de az ég világon semmi látszatja nincs. Max. nincs por, de kupi az egész lakás. Ha valahol összerámolok, két óra múlva kiborítanak valamit, a konyhában kidől a tea, stb...
Nem vagyok rendmániás, de most már elegem van.
(A férjem dolgozik vagy bevásárol, de itthon nem tud segíteni.)
a tieid hány évesek? az enyémek 1,5 és 4 éves lányok
engem is kiborít,hogy állandóan takaritok (vagyis csak próbálok) de meg sem látszik. a főzés meg néha lehetetlennek tűnik,mert a kisebbik állandóan nyaggat,hogy játszak vele. engem is nagyon zavar,hogy ha valaki beállít hozzánk,biztos azt hiszi,hogy semmit nem csinálok egész nap.
az én férjem szerencsére hétvégén segít rendbe tenni a lakást..
2,5 éves fiú és 4,5 éves lány.
Ha főzök, akkor meg pláne fut a lakás. Most már jól vannak - aminek örülök - de ők is betegek is voltak, hol az egyikhez ugrottam, hol a másikhoz. Semmi karácsonyi hangulatom nincs.
3 kisgyerekem van, nálunk is szalad a ház, por piszok nincs, de rendetlenség az van. Én megfogadtam anyósom tanácsát, aki szerint 10 év múlva senki sem fog arra emlékezni, hogy milyen rendetlenség volt ekkoriban nálunk, de ha felőrlődök a házimunkában, a gyerekek megsínylik, ha velük kevésbé folalkozom. Hát lentebb tettem az igényeimet, és ezeket a szabályokat igyekszem betartani:
-megfőzve meglegyen,
-por, piszok, ne legyen, porszívózás, törölgetés,
-nem baj, ha nincs este elmosogatva(nem mindig sikerül)
-nem baj ha széjjel vannak a játékok
-nem baj ha a szárítóról még nincs beszedve a ruha(néha onnan öltözünk)
Nem vagyok rendetlen, félreértés ne essék, de muszáj volt rangsorolnom a dolgokat, mert minden nem megy. És azért fokozatosan próbálom a gyerkőcöket is tanítani arra, hogy segítsenek. És érdekes, mindenben szívesen segítenek, csak abban az egyben nem,hogy pakoljuk össze a játékokat!
Nekünk kicsi a lakásunk, 2 nagyobb szoba van, előszoba, fürdő, wc, konyha. Mindennap felmosok, porszívózok, a szekrények egybeszekrény a legtöbb, szóval port csak a tetejéről kellene törölni, de az 2 m magasan van, így ritkán kerül rá sor.
Naponta mosok, 3-4 naponta vasalok. Főzni a párommal közösen, felváltva szoktunk. Fürdőszoba hetente egyszer alaposan+ wc.
Mikor? Amikor alszanak vagy napközben együtt játszanak, rohangálnak, akkor gyorsan egy-egy feladatot megcsinálok. Felmosni 3 perc, porszívózni 5 perc, ágyat húzni is 2 perc. Szóval nekem ez nem tűnik soknak naponta kb fél órát rá szánnom a takarításra.
A fiam a délutáni alvás előtt és az esti alvás előtt elpakolja a játékait, így szoktuk, így nem nekem kell kizárólag pakolni.
KOnyhába nem jöhetnek be eleve, mert veszélyes, max. ha direkt együtt főzünk vagy étkezünk.
Máshol nincs evés, így kosz sem tőle.
4 éves, közel 2 éves gyerekek és egy 2 hetes baba anyukája
Segítségem nincs, max hétvégén a párom vagy néha esténként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!