Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi kell a baba útlevéligénylés...

Mi kell a baba útlevéligényléséhez? Mennyi időre adják?

Figyelt kérdés
2009. aug. 23. 20:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

mi 9 hós babának csináltattuk májusban, 2 évre adták, az én papírjaim kellettek, a szül akvi kiv meg apuval az aláírásunk- asszem

de most hogy lehet nekik személyit csináltatni, már szerintem nem biztos hogy érdemes az útlevél...

kb 2000 volt az illeték

2009. aug. 23. 20:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

2 v 3 évre adják, apa és az anya személyes jelenléte, mert mindkettőnek alá kell írnia, anyakönyvi kivonat, lakcímkártya (ez nem biztos, hogy kell de azért vidd el magaddal), és a szülők iratai, 2500Ft.

Nem tudom mennyi idős a babád, de ha meg hordozóban, vagy pici és neked kell majd fognod a fényképezésnél, nem árt ha viszel egy fehér textilpelust és a babád mögé rakod amikor fényképezik, mert fehér háttérnek kell lennie, vagy ha tartod akkor te legyél fehér polóban.

2009. aug. 23. 20:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. 8 hónapos a baba, ezért külön köszönöm a fehér háttérre vonatkozó hozzáfűzést is.
2009. aug. 23. 20:44
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Papír ügyben már leírtak mindent előttem, a fényképhez szeretnék hozzászólni.

Én előtte felhívtam az okmányirodát és az útleves ügyintézőtől megkérdeztem, hogy vihetnék-e otthonról fotót a babámról, mert ő akkor volt három hónapos, éppen hányós-hasmenős vírus volt és nagyon nem akartam őt vinni az okmányirodába. Az ügyintéző odáig volt, hogy persze, hogy vihetünk, számára külön öröm, mert nagyon nehéz babákat jól fotózni.

Én tehát otthon készítettem: pelust leterítettem, ráfektettem a babát és csináltam egy fotót, amikor épp nyugodt volt, kivágtam róla, ami kell (fej, vállak felső része), átméreteztem igazolvány kép méretűre, bemásoltam egymás mellé párszor, majd a délutáni sétánk során a digitális fotósnál kinyomtattam kb 20 forintért. Nekem így egyszerűbb volt, mert amúgy is sokat fotózok, már csak ki kellett vágni.

Az okmányirodában beszkennelték és vissza is adták.

2009. aug. 25. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!