Lehet, hogy én tényleg nem vagyok jogosult a gyesre?
Előjáróban: A férjem külföldön dolgozik, oda is van bejelentve. Nekem a két gyerek között nem volt munkahelyem, és saját magam után fizetem a tb-t.
Na már most van egy 4 éves kislányom, és egy 3,5 hónapos kisfiam. Amikor megszületett a kisebb gyerkőc, igényeltük a gyest, és a családi pótlékot, mint mindenki más.
Megkaptam az egyszeri anyasági támogatást, és egy levelet, hogy az ügyemet továbbították a nemzetközi kapcsolatok osztályára.
Onnan jött egy levél, amiben mindenféle iratokat kellett pótolni. Mi ezt meg is tettük. Aztán kisfiam születése után 2 hónappal felhívtam őket, hogy ugyan árulják már el, hogy mikor kapok gyest. Azt ígérték, hogy dec. 10.-e körül várhatom a gyest, de a családi nekem nem jár.
Hát dec 10.-e már rég elmúlt, ezért megint megragadtam a telefont, hogy érdeklődjek.
Ma azt a választ kaptam, hogy nem jár nekem semmiféle gyes, mert nem volt folyamatos munkaviszonyom.
Felhívtam egy hölgyet, aki a kinti családi pótlékot fogja intézni, hogy ilyenkor akkor a német állam fogja fizetni a gyest? Erre ő azt mondta, hogy nem valószínű, mivel Magyarországon van az állandó lakcímem.
Én azt hittem, hogy a gyes alanyi jogon jár!!!!
Szerintetek ez hogy van.
Akinek van ebben tapasztalata, azzal szeretném felvenni a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!