Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Emelt családi pótlék és gyes...

Emelt családi pótlék és gyes laktóz és tejfehérje érzékeny gyerekre igényelheti a párom, ha én a kicsivel még GYED-et kapok?

Figyelt kérdés
Azt tudom, ha van szakorvosi vélemény és igazolás az emelt családi pótlék igényelhető. Viszont a gyermek 10 éves koráig járhat GYES is. Én dupla TB ellátást nem kaphatok ( 14 hós a kicsi, GYED-et kapok) viszont nem tudom, hogy a férjem vagy nagyszülő ,megigényelheti-e a gyest. Eléggé drágák a tejfehérje mentes ételek, azért próbálok minden lehetőségnek utánajárni. Ha valaki hasonló helyzetben van, vagy szakmabeli, kérem jelezze!
2012. dec. 11. 21:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nekem pl májusban születik a babám, de még nem lesz 2 akkor a nagyobbik. Mégsem vehetek igénybe 2 ellátást, úgy sem, hogy a gyest apuka a gyedet meg én.
2012. dec. 12. 10:40
 12/17 A kérdező kommentje:
köszi, mindenkinek
2012. dec. 14. 09:28
 13/17 anonim ***** válasza:
39%

ugy tudod kijátszani,ha nem vagytok házasok, hogy mindketten lenyilatkozátok hogy egyedülállók vagytok és külön-külön van a gyerek, tartósan beteg gyerek mellett korlátlanul lehet dolgozni,ugy is jár a gyes.

egy lakcím nem jelenti a közös háztartást.

2012. dec. 21. 06:06
 14/17 anonim ***** válasza:
Ja, utolsó, a MÁK meg hülye.....
2012. dec. 21. 06:10
 15/17 A kérdező kommentje:
házasok vagyunk, de különélési nyilatkozattal is megoldható lenne, állítólag. Megpróbálható?
2012. dec. 22. 21:55
 16/17 A kérdező kommentje:
bár nem tudom érdemes-e, mert ha meg rájönnek, akkor biztos van bünti is, és az lehet hogy több mint amit kapok,úgyhogy remélem meggyógyul a gyermekem, ha meg nem , akkor majd ha a kicsire már nem jár gyed, akkor inkább a nagyra kéres gyest, mert úgy tudok 8 órát is dolgozni... ha csak addig nem változtatnak ismét. még egyszer kösz mindenkinek
2012. dec. 22. 21:58
 17/17 anonim ***** válasza:
A bunti az a jogtalanul felvett összeg 8 napon belüli egyösszegű befizetése büntető kamattal tarsitva. Nem éri meg.
2012. dec. 23. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!