Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyedes kérdés! Mi alapján...

Gyedes kérdés! Mi alapján fogják ez esetben számítani a gyedet?

Figyelt kérdés

2010. novemberében született az első gyerekem. 2012. júniusáig kaptam gyedet (azért nem kétéves koráig, mert nem volt annyi ledolgozott napom). 2012. június közepétől gyesen vagyok. Most várom a második babánkat, 2013. június végén fog megszületni. Az lenne a kérdésem, hogy őutána mi lesz a tgyás és a gyed számításának alapja?

A munkaviszonyom él, br. 160e a bérem.

2012. dec. 11. 19:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha több mint 6 hónapot leszel Gyesen, akkor a minimálbér lesz az alapja a Gyednek, de már lassan el is éred a 6 hónapot. Ha elmennél táppénzre, akkor is a minimálbért vennél alapul a táppénznek is, de létezik méltányossági Gyed is, de annak nézz utána.
2012. dec. 11. 20:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha 2012-ben van 180 bérezett napod, akkor ugyanazt az alapot nézik, mint az első gyerekednél, kicsit macerás, de munkáltatónál, vagy TB-nél kérdezz utána. 1-es voltam
2012. dec. 11. 20:45
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!

2012-re már nem tudom megoldani a 180 bérezett napot sajnos...

2012. dec. 11. 20:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Menj el táppénzre, mert abban az esetben a tgyás alapja a bruttó béred lesz, a gyed alapja meg a tgyáséval megegyező (vagyis ugyanez).

Ha gyesen maradsz, akkor a tgyás alapja ugyan a béred lesz, de a gyedé akkor már a minimálbér.

Ha visszamégy dolgozni, akkor nem kell, hogy 2012-ben legyen meg a 180 napod, ha szülésig meglesz annyi, akkor az lesz az alapja, akkor is, ha a 180 nap nagy része már 2013-ra esik.

2012. dec. 14. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!