Kismama bérlethez szükséges igazolás?
Figyelt kérdés
MÁK-t kell hívni/levelet írni? Kb mennyi idő mire kézhez kapom ezt az igazolást? Vagy,hogyan működik?2012. dec. 10. 23:10
1/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, rosszul írtam ki... (tudom,hogy szükséges az igazolás) kérdés,hogy hogyan is jutok hozzá
2012. dec. 10. 23:12
2/9 anonim válasza:
én írtam levelet ,de nem akartak kiküldeni azt mondták ,hogy csak személyesen.Be mentem a MÁK.BA és kiadták,gyors volt én Gyeden vagyon és szerdán mentem.
3/9 anonim válasza:
utána mehetsz a BKV pénztárhoz.Kell fénykép is.
4/9 anonim válasza:
Szia!
Az hogy kitől kell igazolást kérni attól függ, hogy milyen ellátásban részesülsz most. Tgyás, gyed, gyes.. MEg attól is, hogyha az első kettőt kapod akkor a munkahelyed kifizetőhely-e vagy sem. Ha kifizetőhely, akkor a munkahelytől kell kérni igazolást, ha nem akkor az OEPtől, ha gyesen vagy akkor a MÁktól.
Engem így világosítottak fel kb fél éve. Remélem tudtam segíteni!
A másik kérdésed, hogy mennyi idő mire megkapod az igazolást.. ez változó.. nekem a munkahelyem adta ki, mivel gyeden vagyok és kifizetőhely így két nap alatt megvolt az igazolás.. gondolom, ha valamelyik szervtől kell kérni az lehet hosszadalmasabb.. sőt talán biztos.
5/9 A kérdező kommentje:
És a MÁK-hoz kell vinnem valamit a személyes irataimon kívül? Ez egy napos procedúra? Úgy értem több órás várakozás?
2012. dec. 11. 00:15
6/9 anonim válasza:
Én Gyesen vagyok. A MÁK-nál kellett kérnem, de nem kaptam meg azonnal, hanem kipostázták. Kb 2 héttel késôbb. Ez most volt a múlt hónapban.
7/9 anonim válasza:
Első vagyok.Én Gyeden vagyok ,OEP adta ki és 20 percet vártam + amíg kész volt az igagazolást kb 40 perc az egész.Igazolvány ,lakcím és elsősorban TB kártya kell.
8/9 anonim válasza:
Én felhivtam őket hogy szeretnék egy ilyen igazolást és azt mondták hogy adatot kell egyeztetni hogy én vagyok-e én. Név,szül hely idő,taj,gyerek neve és postázzák. Egyébként ugyanez volt amikor a felsőoktatási jelentkezéshez is kértem igazoláshoz. 1 hét alatt postázták:)
9/9 anonim válasza:
Semmi más nem kell, csak a papír, amit a gyes igénylésekor kaptál a postán, plusz igazolványok és fotó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!