Hány fogatok van? Írnátok mókás többeseket? Engem némelyik kiborít.
Mármint a babának... És döbbenten néznek rám, amikor azt mondom, hogy 29. Miért kell a többesszám?
Miket használnak többeszámban az anyukák?
Oké, hogy ettünk, fáj a hasunk, aludtunk, elmegy. De hogy kakiltunk???
És az újdonsült anyuka anyja megszűnik anyának lenni, és csak nagymama lesz? Ismerősömnél ezeket hallom. Amikor terhes lett, a saját anyjának így vette fel a telefont: Szia nagymama! Csak nekem sok ez?
Mikor születtünk?
Én nem sértődöm meg rajta, csak kuncogok magamban. Nyilván nem rosszindulatból kérdez így valaki. Csak sokszor magas labda.
A szia nagymama szerintem csak kedveskedés a leendő nagyszülőnek.
"Szopisztrájkolunk"
Apuka vajon örül neki? :)
Én nem beszélek többesben, de ha a szüleimmel beszélek és a gyerek felé akkor bizony nagyizom őket:
"Nagyi figyelj,neked szól "Gézuka"
szerintem ezzel nincs is semmi baj.
A királyi többes meg akkor fordul elő ha azonos cipőben járókkal társalgunk anyuka gyerek én és a gyerek ,az az ti és mi , innentől ez sem probléma szerintem.Pl Nállatok hogy alakul a szobatisztaság, ez nem csak a gyerekre vonatkozik ,hisz érinti a szülőt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!