Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen juttatások járnak a...

Milyen juttatások járnak a terhesség alatt, ha nem volt munkaviszonyod? Ezzel segíteni szeretnék azoknak a kismamáknak akik nem tájékozottak ezen a téren.

Figyelt kérdés
Ha eddig a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesültél, a terhességed 21. hetéig azt kapod, ( 21. 800 Ft) utána ugyanis jogosult vagy a rendszeres szociális segélyre ami 25.000 Ft ill. 26.000 Ft között van. Ez a szülésig jár. Sokan azt terjesztik, hogy a betöltött 5. hónaptól jár a GYES, de ezt összekeverik a RSZS-el. Remélem tudtam segíteni.

2012. dec. 5. 12:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség!

Én is az FHT-t kapom (ami 22800Ft), nem sokára szülök, nem vagyok jogosult a szoc. segélyre csak azért, mert gyermeket várok.

2012. dec. 5. 12:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Én mégis a rendszeres szoc. segélyt kapom ami 25. 650 Ft :) Menj el a családsegítő szolgálathoz és akkor ők is felvilágosítanak.
2012. dec. 6. 07:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia! Én most olyan fura helyzetben vagyok, hogy munkanélkülire mentem, és mivel nem járt munkanélküli ezért jelentkeztem egy 5 hónapos tanfolyamra! Januárban befejezem a tanfolyamot, és addigra 12 hetes terhes leszek.

Ha befejeztem a tanfolyamot akkor meg tudom igényelni a foglalkozás helyettesítő támogatást? Ebből vonnak le tb-t, vagy azt még fizetni kell magam után? Ha véletlen meg is kapnám, akkor ugyanúgy közmunkára kell mennem?

Nagyon köszönöm a segítséged előre is!

2012. dec. 14. 13:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, lehet rosszul tudom és a szociális segélynél van a közmunka? Nem tudom tényleg mert eddig volt munkám, de terhesen már nem kellek senkinek :(
2012. dec. 14. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!