Albérletbe gyermekvállalás?
Jövőre babát szeretnénk,mindkettőnknek biztos állása van,kb 300-350ezer forintból élünk egy hónapban,tgyással kb ugyan ennyi lesz.
Viszont bármennyire is tudom,hogy nem lesz baj,ha albérletbe vállalunk gyereket,nekem rossz érzésem van. :(
Más is van így ezzel?
Ha sajátra várunk sosem lesz gyerekünk. :(
Gondolj bele, melyik a rosszabb: saját lakás, aminek a törlesztője havonta nő, de mindenképpen több, mint egy albérlet, vagy egy albérlet, aminél tervezhetőek a kiadások? És tudod, hogy ha nem fér bele, akkor egyszerű a váltás, mégy másikba.
A saját lakás manapság csak akkor jó, ha hitelmentes. Nincs semmi gond az albérlettel.
Én az ikreimet szültem albiba. Persze elötte nem tudtuk,hogy ikreink lesznek:)
Szerencsénkre normális tulajokkal, még az állandó bejelentést is megengedte a kicsik miatt, úgy hogy közjegyzői okiratba foglaltattuk a bérleti szerződést és egy befogadó nyilatkozatot.
Pontosan tudjuk mennyit fizetünk egy hónapban, ha akarunk, akkor pedig elköltözünk...de nem akarunk:)
Hát már nem azokat a korokat éljük, hogy fillérekért kiutalták a lakásokat, mint a 80'-as években.
Ma vagy örököl az ember és így lesz lakása vagy nagyon ritka, hogy olyan jól keres, hogy meg tudja venni, de az is jellemző az ismerőseim közül, hogy bankos lakás, mert az az "ővéké", de a szüleikkel fizettetik a havi törlesztőt, mert saját maguk nem tudják fizetni a havi 100 e ft-ot. Na, melyik a jobb?
Albérlet saját erőből vagy élősködni a szülőkön, mert nem képesek kifizetni a havi törlesztőt 25 éven át.
Vagy az jobb, ha a szülőkkel élnek a gyerekek az unokákkal egy panelban?
Egyértelmű a válasz: ha nincs szerencsénk saját lakáshoz, akkor egy saját erőből fentartott albérlettel semmi baj nincs.
Akkor van, ha még azt sem tudják fenntartani, mert akkor kétes a megélhetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!