Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kismamák után 2013-tól járó...

JanoviczkiFerencné kérdése:

A kismamák után 2013-tól járó járulékkedvezmény pontos feltételei?

Figyelt kérdés
Jövőre mennék vissza dolgozni, nem tudom, hogy utánam jár-e a munkáltatómnak ez a kedvezmény.
2012. dec. 3. 10:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Én úgy olvastam valahol, hogy bruttó 100ezer forintig jár a kedvezmény, de ezt nem nagyon reklámozták anno :-( csak azt nem tudom, hogy minden kismamára vonatkozik-e, tehát ha valakinek pl. bruttó 150ezer a fizetése, akkor neki bruttó 100ezerig jár a járulékkezdvezmény és csak az a fölötti részre kell teljes járulékot fizetni? Szóval ezt még én sem derítettem ki, de ha valaki tudja, arra én is kíváncsi lennék!
2012. dec. 3. 11:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Az is érdekelne, hogy csak új munkahely esetén jár-e vagy ha ugyanoda megy vissza valaki akkor is? A gyerek mennyi idős korától, erre lesz-e valamilyen kitétel? Sehol nem találok a neten erre információt.
2012. dec. 3. 12:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is csak annyit tudok, hogy a gyedről/gyesről visszatérő kismamák után jár a kedvezmény, a munkába állástól számított két éven át. Én úgy gondolom, hogy ez nem az új munkahelyre vonatkozik, hanem a régire is! Egyébként tényleg nincs semmi érdemi információ a neten, én is próbáltam keresni, de csak általánosságokat írnak.
2012. dec. 3. 13:47
 4/5 Rory99 válasza:

Én is úgy tudom, hogy bruttó 100 ezerig jár. A problémám, hogy nem találom a törvényt róla. Tudja valaki esetleg, hogy megjelent-e már a törvény erről a változásról, és ha igen, melyik közlönyben lehet elolvasni?

Engem az is érdekelne, hogy a tartósan beteg gyerek miatt gyesen lévő anyukákra is fog-e vonatkozni a kedvezmény, vagy csak azokra, akik már nincsenek gyesen?

2012. dec. 12. 12:40
 5/5 Rory99 válasza:

Eszembe jutott, hogy felhívom a 1818-at (magyarország.hu-n találtam), és már tudom is, hogy miért nem találunk semmit: mert még nem jelent meg a törvény róla.

Így várakoznunk kell egyelőre.

2012. dec. 12. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!