Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ad még valai hagyományos...

Ad még valai hagyományos nevet a gyerekének?

Figyelt kérdés
Névválasztás előtt állunk és a mai divatos neveket el sem tudom képzelni a gyerekemnek. Cikinek számít megszokott nevet adni?
2012. nov. 29. 14:36
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

az én kisfiam Attila.

apukája után kapta ha már az egy szem fiúnk :)

2 hetes kisbaba még

2012. nov. 29. 14:59
 12/33 anonim ***** válasza:
Az én fiam Zsigmond. Ki sem szoktam írni, mert tuti csak a lepontozást kapnám!!:-)) Neked azért írtam meg, mert hagyományos nevet keresel! Mi imádjuk a nevével együtt, egyre jobb választásnak tűnik! A gyerekek hamar megszokták, és belőle csak egy van az egész városban:-)) A dokihoz is úgy megyünk, hogy őt keresztnévről tudják, de a vezetéknevére nincs is szükség. Szóval a hagyományos név is lehet ritka és szép!
2012. nov. 29. 15:05
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Én a falra mászom az idegen hangzású nevektől, de szíve joga mindenkinek azt adni, amit akar.

Amikor a boltban szólongatják Amaríliszt, vagy Zsanklódot a játszótéren, kiráz a hideg. De az Ajti (Ajtony) felszólítás sem tetszik, használatban a Bodza sem, a Tóth Brenda pedig megmosolyogtató.

De nincs hozzá közöm. Lezajlik egy generációs váltás, és amikor az óvónéni Lara néni lesz, vagy Amina néni, Benett vagy Ármin bácsi a tesitanár, akkor már én sem fogok ennyit csodálkozni. :-)

2012. nov. 29. 15:06
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Jelentem Ferikénk van :) Most két éves, én nem tartom cikinek, viszont volt egy-két érdekes megjegyzés a két év alatt. Pl: "téééényleg ez a neve?", "miért így hívják?" és ilyen hasonló kedvességek, de szerintem nem Nekünk kell emiatt szégyenkezni :)
2012. nov. 29. 15:06
 15/33 anonim ***** válasza:
Lucám van, ha fiú lett volna András Dániel lett volna, mármint András mint az apukája.
2012. nov. 29. 15:11
 16/33 anonim ***** válasza:

Hát az attól függ, kinek mi számít hagyományosnak. Én például a bibliai neveket nagyon szeretem, például a Dávid névvel már régóta szemezek. Ez mondjuk főleg az én korosztályomban volt gyakori név, idősebb Dáviddal még nem nagyon találkoztam, szóval ilyen téren talán Magyarországon annyira nem hagyományos név, más értelemben viszont mégis annak számít, nem? De például, csak hogy olyat is említsek, ami már régóta megszokott név magyar nyelvterületen, mondjuk egy Sándor vagy István biztos nem számít ciki névnek. Vagy mondjuk egy Péter (na, ez még bibliai is :))

Aztán ha lányról van szó, akkor ott van mondjuk a Katalin, Anna, Judit, Viktória, amikre nem mondanám azt, hogy újonnan felkapott nevek lennének, hiszen ezeket már elég régóta előszeretettel adják a gyerekeiknek a szülők, mégsem mondja senki, hogy öregasszonyosak.

2012. nov. 29. 15:12
 17/33 anonim ***** válasza:

A kisfiamat Miklósnak hívják, ha lány lett volna Márta lett volna.

Egyébként ha a következő is fiú lesz akkor Simon lesz a neve.

2012. nov. 29. 15:14
 18/33 anonim ***** válasza:

Ismerősöm kisfia Pál (Palkó), lánya Erzsébet (Lizának becézik). A lányom egyik kis barátja János.

Egyáltalán nem ciki nevek szerintem.

2012. nov. 29. 15:22
 19/33 anonim ***** válasza:
Ha fiam lett volna, az András nevet kapta volna, bár vaciláltunk rajta, mivel apósom és párom is András, és kettő bőven elég belőle. Nem tartom a hagyományos neveket divatjamúltnak, legalább is nem mindegyiket. Szerencsére lányom lesz. :)
2012. nov. 29. 15:22
 20/33 anonim ***** válasza:

A nagyon divatos nevektől engem is ráz a hideg, és ne haragudjon meg érte senki. Tehát ilyet,hogy Benett, Amira stb nem tudok elképzelni.

A férjem János, nem szereti a nevét, így ha fiunk lett volna biztos enm kapta volne ezt a nevet. Egyszerűen elképzelni is rossz volt, hogy majd valaki Jancsikázza. Mert hát egy kisgyereket nem lehet Jánosnak szólítani, az túl komoly. a többi becézés, meg ..inkább hagyjuk. ÉS TÉNYLEG NEM AKAROK MEGSÉRTENI SENKIT.

Szerencsére:) lányink vannak, nem tudom kinke mennyire modern vagy nem modern, de a Janka, és Zsóka nevet kapták. Apoén az egészben, hogy a Janka a János név női megfelelője:):):)

2012. nov. 29. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!