Bejelentett munkánk számít?
Sziasztok! Ahol most dolgozom nem vagyok bejelentve, de viszont ápolási segélyen vagyok a nagymamámmal én gondozom és úgy hallottam, hogy ez 4 órás bejelentett munkának számít ez igaz?
Hamarosan szeretnénk kisbabát, az olyan válaszok kíméljenek, hogy a segélyre fogok szülni mert nem így van, de szerintem a mai világban senkinek nem mindegy mennyi pénzt kap a gyermek után!
Köszönöm
Gyes alanyi jogon jár mindenkinek ez 38000Ft családival együtt. A gyes a fizetés 60% ami szerintem kevesebb mint a gyes.
Ja és egyszerre csak egy ellátásra leszel jogosult így a gyes idejére nem fog járni ápolási.
A táppénz a fizetés 60%-a nem a gyes és nem is a gyed. A gyed a bruttó éves jövedelem 70%.
Az ápolási NEM munkaviszony, nem jár utána tgyás, gyed. A baba után gyest és csp-t kapsz majd.
Ápolási és gyes nem jár együtt, de ha gyest kérsz, és az ápolási magasabb összeg, akkor a különbséget kérheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!