Hogyan tetethetem át másik számlára azt a pénzt amit az állam adott a picinek?
Babakötvényt most már csak a kincstár köthet, nem hiszem, hogy mozgatható a bankok között. (Legalábbis nemrég olvastam ezt valamelyik hírportálon, de érdemesebb a választott bankodnál érdeklődni.)
Be tudnád szkennelni azt a levelet, amit a kincstártól kaptál? Mert szerintem semmit nem intéztek Neked, akik kimentek Hozzád, jó, hogy nem adtál pénzt.
A babakötvényhez egy évben max 120 ezret hozzátehetsz, bárhol is van. De nem magánszemélynek, ügynökbe kézbe. Olyat sose szabad!!! Levenni nem vehetsz le róla, 18 éves korban meghatározott célokra költheted.
Régen úgy működött, hogy az új választott bankod aláíratott veled egy papírt, és áthelyeztette a másik banktól.
Amúgy az egyik legjobb kamatozású konstrukció. A folyószámla 1% vagy alatta van, a start számla vagy babakötvény a jegybanki alapkamatot eléri, negyeddel vagy meghaladja vagy kevesebb.
Bankos kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!