Ebben az esetben jár-e a gyermekápolási táppénz? A többi lent.
Figyelt kérdés
Az apának jár-e a gyermekápolási táppénz ha a gyermek elmult 3 éves(óvodás) és a feleség munkanélküli és semmilyen ellátásban nem részesül (nincs álláskeresési járadék, nincs bejelentkezve a munkaügyi központba stb).2012. nov. 10. 13:24
1/4 anonim válasza:
Elvileg igen bár nem értem mi értelme ha csak anyuka nem feketén dolgozik.
2/4 anonim válasza:
Szerintem jár,de ez miért jó, anyuka otthon van apuka meg gyermekápolási táppénzt kapna ami kevesebb mint a fizetése???
3/4 A kérdező kommentje:
Ezt azért kérdem mert a feleségem veszélyeztetett terhes szülés előtt van és szigorú fekvés van neki előírva. Ezért én rohangálnék a gyerekkel mindenhova. A muinkahelyemen multkor elfogadták ezt, most meg problémáznak, hogy ha otthon van az egyik szülő akkor én nem vehetem igénybe. Pedig multkor azt mondták, hogy ha nem részesül a feleségem ezekben: gyermekgondozási díjban,
gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban akkor igénybe vehetem a GYÁP-ot.
2012. nov. 10. 13:55
4/4 anonim válasza:
Gyermekápolási táppénzre jogosult vagy. (Eb. törvény pontosan meghatározza, hogy ki jogosult táppénzre a gyermek ápolása címén. Mivel erre a gyerkőcre a feleséged nem kap ellátást, (gyest) így te a betegsége esetén jogosult vagy táppénzre. A munkáltatód hozzáállását azért sem értem, mert nekik ez a típusú táppénz nem kerül pénzükbe, mivel nincs 1/3-ad táppénz hozzájárulási kötelezettséged. Gondolom, akkor a gyerkőc után járó pótszabit sem szívesen adják ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!