Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen támogatásokat lehet...

Milyen támogatásokat lehet igényelni egyedülálló anyaként?

Figyelt kérdés

5 hónapos a kisfiam,párommal megromlott a kapcsolatunk,még együtt vagyunk,de én szeretnék a babával hazaköltözni.

van saját lakásom,amit örököltem,és ami most üresen áll,oda szeretnék menni,csak ugye jön a tél,gázszámla stb.

és sajnos én csak gyest kapok,mert nem volt az utolsó 2 évben bejelentett munkaviszonyom.

családi háttérre sem számíthatok-szüleim,nagyszüleim már nem élnek,testvérem nincsen.

nem tudom mit tegyek,szívem szerint máris költöznék,de nem merem vállalni ennyi pénzböl.

úgy hallottam,hogy ilyen esetben az önkormányzat is szokott segíteni- tudja esetleg vki,hogy mennyivel és mi a feltétele?

és amíg nem tudnék elmenni dolgozni,milyen más támogatásokra,segélyre stb. lennék jogosult?

köszönöm a válaszokat

2009. aug. 13. 09:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Emelt családi pótlék.Esetedben lenne 13.700.-.Gondolom apa adna pénzt.Ezen kívül normatív lakásfenntartási támogatást igényelhetsz az önkormányzatnál.Van még asszem egyszeri szociális segély is .
2009. aug. 13. 09:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Jár még a gázártámogatás, itt le tudod tölteni az igénylőlapot, kitöltési útmutatót, stb.:

[link]

2009. aug. 13. 10:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Alap esetben az emelt családi jár (13700), és kérhetsz lakásfenntartási támogatást. Mi 4100 forintot kapunk. Meg évente asszem kétszer lehet kérni rendkívüli gyermekvédelmi segélyt (vagy támogatást?), de amúgy én is érdeklődtem, hogy mit lehetne még, azt mondták, segélyt nem tudnak adni, mert a gyes/gyed is segély, és kettőt egyszerre nem vehetek igénybe.
2009. aug. 13. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!