Mit szóltok az alábbi nevekhez: Erzsébet, Margit, Jolán?
Mert manapság nem divat név, de vissza fog jönni a divatba. talán a mi gyerekeink fogják ezeket a neveket adni az unokáinknak.
Na meg ha a barátok közben lesz egy kislány akit erzsikének hívnak akkor rögtön divat név lesz. bekerül tudat alatt a köztudatba és kedvelt név lesz ha a szereplö is kedvelt figura.
Anyukám Jolánta. Mindenki Jolika, Jola -nak becézi. Szép és ritka név!
Adnám a gyermekemnek ezt a nevet, ha nem lenne már a családban!
Anyukám három nagynénjét hívják így 60-80 év közöttiek, akkor volt divat, mikor ők született. Most nem az.
Lehet egyszer majd még divat lesz, de most még nem igen.
Nekem nem tetszenek, nem csak azért mert ódivatúak, hanem egyszerűen számomra nem hangzanak jól és a becézéseik sem.
Az Erzsébet szerintem is tűrhető bár én is azért adnám második névnek, hogy emlékezzek a nagymamámra. A másik nagymamám Margit de ez a név nem tetszik a Magda, Margó szerintem jobbak. A Jolán meg valahogy nekem nagyon nem tetszik, egy mesterségesen képzett név a jó leány kifejezésből, de szerintem nem sikerült valami jól.
Régi nevek közül nekem az Ida, Irma tetszik.
Nekem egyik sem tetszik ebből a 3-ból, de nem a régiességük, hanem a hangzásuk miatt. Az egyik nagymamám Erzsébet, a másik Gizella. Nekem a Gizella pl. kifejezetten tetszik, de gyerekemnek nem adnám. Nagyi mesélte, hogy még őt is csúfolták gyerekkorában, pedig már 80 fölött van (Gazella, ill. Gizike-Gőzeke).
Nekem a Jolán olyan furcsa, viszont ami angolul hasonló, a Jolene (persze angolul kiejtve) na, nekem az nagyon tetszik!
Régies - szerintem - nevek közül még a Magdolna, Katalin, Julianna/Júlia, Lujza tetszenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!