A rendszeres gyermekvédelmit megkaptátok már, amit novemberben adnak?
Szia!
Én tegnap kaptam egy papírt az iskolában, amin egy táblázatban szerepel, hogy melyik irányítószám és milyen kezdőbetűs nevek mikor kapják meg az Erzsébet utalványt.
Tehát nem a postás hozza, hanem fel van tüntetve 1 nap, amikor én mehetek be érte az önkormányzathoz. Nov.27.-től - dec.13.-ig osztják (én dec.04.-n kapom).
Teljesen meglepett, hogy most utalványt kapunk - ami végül is mindegy, ami rosszabb, hogy csak decemberben és nekem kell érte mennem (félek, hogy könyökölnöm kell a sok sorstársammal).
Augusztusban még a pénzes postás csengetett.
Persze gondolom ezt önkormányzata válogatja, biztos van ahol ugyanúgy kifizetik nov. közepéig, ahogy eddig.
Budapest/Dél-Buda.
Az időpontról az önkormányzat dönt, de arról, hogy utalványban kapják az illetékesek arról nem. Kormányhatározat vagy mi van róla.
Pont ma igényeltem le, az önkormányzatoknak 7-ig kell leadni a létszámokat, és utána lehet rendelni az utalványokat.
Bemenni pedig azért kell, mert ugye átvételi elismervényt alá kell írni. Ez szintén kötelező és ellenőrizhetik a Kincstárban, hogy nem jogtalanul lett-e esetleg több leigényelve, vagy mindenki megkapta-e aki jogosult rá. Ezt ugyebár postás hogyan hordaná körbe körbe. (bár láttam, hogy lehet igényelni postaszolgáltatást rá gondolom szép summáért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!