Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet hogy nem jó a vércukormérő?

Lehet hogy nem jó a vércukormérő?

Figyelt kérdés
Úgy alakult hogy inzulint kell adnom magamnak.Kaptam mellé kölcsön vércukormérőt a diabetológián, de azzal egy kicsit mindig nagyobb értéket mértem, mint a most vásárolttal. És persze a régihez állítottuk be az inzulint is. Most pedig már nem is számolom annyira a kalóriákat, mert tudom mennyiségre hogy kb. mit ehetek meg, és van hogy evés előtt is 3,8 a cukrom, pedig tudom hogy túlléptem a "keretet". Nem mozogtam többet mint eddig, szóval attól nem mehet lejjebb. Lehet a mérővel volt a gond? Vagy a terhesség vége felé kezd visszaállni a normális szintre? 37hkm
2009. aug. 12. 15:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

De ismerős, amit írtál:)

Nekem az itthoni cukormérőnk (apu cukros) folyton nagyon alacsony értéket mutatott (1.8) a terhesség első harmadában, amikor furán éreztem magam. Emiatt beutaltak diabetológiára, ahol tökéletes volt a cukrom, holott akkoris azt a furcsa érzést éreztem.

A diabetológiára is vittem magammal a saját mérőt, és ott jól mért, majdnem annyit mint az ő mérőjükkel. Ekkor felvilágosítottak, hogy nem mindegy melyik tesztcsíkra mennyi vért cseppent az ember.

Utána itthon mértem egyszer úgy, ahogy előtte(kevesebb vérrel) és mértem úgy ahogy a diabetológus mondta(több vérrel). Ég és föld lett a 2 érték. A régi szerint 1.9, az új mérés szerint pedig 3.8...

Milyen tesztcsíkod van???

Az Accu-check drágább, de jobb, arra nem kell olyan sok, mint az olcsóbbra. Most nem jut eszembe a neve, lent van a mérő a szüleimnél, de valami C betűvel kezdődik...

Holnap megyek glukózterhelésre, kiváncsi vagyok mennyi lesz:)

2009. aug. 12. 22:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem D-cont personálom van és mindig jó eredményt mutat.Még a vénából vett vérvételi eredménnyel is összehasonlitottam,csak 0.pár tized eltérés volt.

A te mérőddel nem tudom mi lehetett a gond,de érdemes lenne csináltatni egy HbA1C vizsgálatot,ha 6,5% alatti az eredmény,akkor a te cukormérőd jó.

2009. aug. 12. 22:35
 3/3 A kérdező kommentje:
optimum tesztcsíkom van, állítolag annyi vért szív fel a kapilláris csík, amivel már tud mérni. Szóval nem tud kevesebbet vagy többet felszívni, hogy rossz legyen az eredmény.
2009. aug. 13. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!