Lehet hogy nem jó a vércukormérő?
Szia!
De ismerős, amit írtál:)
Nekem az itthoni cukormérőnk (apu cukros) folyton nagyon alacsony értéket mutatott (1.8) a terhesség első harmadában, amikor furán éreztem magam. Emiatt beutaltak diabetológiára, ahol tökéletes volt a cukrom, holott akkoris azt a furcsa érzést éreztem.
A diabetológiára is vittem magammal a saját mérőt, és ott jól mért, majdnem annyit mint az ő mérőjükkel. Ekkor felvilágosítottak, hogy nem mindegy melyik tesztcsíkra mennyi vért cseppent az ember.
Utána itthon mértem egyszer úgy, ahogy előtte(kevesebb vérrel) és mértem úgy ahogy a diabetológus mondta(több vérrel). Ég és föld lett a 2 érték. A régi szerint 1.9, az új mérés szerint pedig 3.8...
Milyen tesztcsíkod van???
Az Accu-check drágább, de jobb, arra nem kell olyan sok, mint az olcsóbbra. Most nem jut eszembe a neve, lent van a mérő a szüleimnél, de valami C betűvel kezdődik...
Holnap megyek glukózterhelésre, kiváncsi vagyok mennyi lesz:)
Szia!
Nekem D-cont personálom van és mindig jó eredményt mutat.Még a vénából vett vérvételi eredménnyel is összehasonlitottam,csak 0.pár tized eltérés volt.
A te mérőddel nem tudom mi lehetett a gond,de érdemes lenne csináltatni egy HbA1C vizsgálatot,ha 6,5% alatti az eredmény,akkor a te cukormérőd jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!