Mitől gyulladhat be a baba füllyuka?
Arany fülbevalója van, annyira begyulladt, hogy gennyedzik is.
Mitől lehet? Mit tehetek?
Begyulladhat akkor is, ha nyomja fekvés közben, ha elfordul a cimpája. Ha még nem gyógyult be és víz/szennyeződés kerül bele.
Orvosi arany, vagy arany a fülbevaló? Ha nem orvosi arany, akkor kezdődő fémallergia is lehet, hiszen az aranyat is ötvözik, tartalmaz más fémeket is. (Én is allergiás vagyok bizonyos arany ékszerekre is, a 12-14 karátosokra mindre.)
(Magánvéleményem, hogy minek kilyukasztani egy baba fülét, amikor simán ki lehet lövetni ha majd akarja)
Enyémnek 8 hetes korában lyukasztották. Neki is váladékozott. Tetránnak kentük és mozgattuk benne a fülbevalót.
Én azért lyukasztattam ki neki korán, mert vagy így korán jó, vagy pedig 8-9 éves kortól, mert ha kisebb korban csinálod, és begyullad, akkor piszkálják, képesek ki is szakítani. Egyébként meg szerintem tündéri egy pici lány pici fülbevalóval. :) (ez meg az én magánvéleményem volt) :)
Köszi a válaszokat!
1. A fülbevaló ékszerboltban vásárolt 24 karátos arany
2. Azért lyukasztottuk ki, mert nekünk így tetszik, minden nőnek van fülbevalója a családban. Nekem is volt kiskoromban.
Milyen a fülbevaló formája? Tud szellőzni a lyuk?
14 évesen kilövettem a fülemet fölül és 1 évig be volt gyulladva, mert nem szellőzött rendesen.
Vettem bele egy karikát és 2 nap alatt elmúlt.
Lehet, hogy a formájával van baj?
Ha karika akkor tud szellőzni.
Akkor ténykeg az anyagában kell keresni a hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!