Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitől gyulladhat be a baba...

Mitől gyulladhat be a baba füllyuka?

Figyelt kérdés

Arany fülbevalója van, annyira begyulladt, hogy gennyedzik is.

Mitől lehet? Mit tehetek?

2009. aug. 12. 14:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Gyakran begyullad nekik lyukasztás után. TETRAN kenőccsel többször kend át, de ne vedd ki a fülbevalót a füléből!
2009. aug. 12. 14:34
 2/10 anonim ***** válasza:

Begyulladhat akkor is, ha nyomja fekvés közben, ha elfordul a cimpája. Ha még nem gyógyult be és víz/szennyeződés kerül bele.

Orvosi arany, vagy arany a fülbevaló? Ha nem orvosi arany, akkor kezdődő fémallergia is lehet, hiszen az aranyat is ötvözik, tartalmaz más fémeket is. (Én is allergiás vagyok bizonyos arany ékszerekre is, a 12-14 karátosokra mindre.)

(Magánvéleményem, hogy minek kilyukasztani egy baba fülét, amikor simán ki lehet lövetni ha majd akarja)

2009. aug. 12. 14:40
 3/10 anonim ***** válasza:

Enyémnek 8 hetes korában lyukasztották. Neki is váladékozott. Tetránnak kentük és mozgattuk benne a fülbevalót.

Én azért lyukasztattam ki neki korán, mert vagy így korán jó, vagy pedig 8-9 éves kortól, mert ha kisebb korban csinálod, és begyullad, akkor piszkálják, képesek ki is szakítani. Egyébként meg szerintem tündéri egy pici lány pici fülbevalóval. :) (ez meg az én magánvéleményem volt) :)

2009. aug. 12. 14:43
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

1. A fülbevaló ékszerboltban vásárolt 24 karátos arany

2. Azért lyukasztottuk ki, mert nekünk így tetszik, minden nőnek van fülbevalója a családban. Nekem is volt kiskoromban.

2009. aug. 12. 14:45
 5/10 A kérdező kommentje:
Ja, és meg se fordult a fejünkben, hogy ne lövessük ki a fülét!
2009. aug. 12. 14:46
 6/10 anonim ***** válasza:

Milyen a fülbevaló formája? Tud szellőzni a lyuk?

14 évesen kilövettem a fülemet fölül és 1 évig be volt gyulladva, mert nem szellőzött rendesen.

Vettem bele egy karikát és 2 nap alatt elmúlt.

Lehet, hogy a formájával van baj?

2009. aug. 12. 14:49
 7/10 A kérdező kommentje:
Ilyesmi: [link]
2009. aug. 12. 14:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem cseréld át orvosi acélra (titánra), olyanra amit a kozmetikus is belő. Lehet allergiás lett az aranyra.
2009. aug. 12. 14:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Amit a kozmetikus belőtt, az a fülbi 1 hónapig volt a fülébe, majd utána kapta az újat.
2009. aug. 12. 15:09
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha karika akkor tud szellőzni.

Akkor ténykeg az anyagában kell keresni a hibát.

2009. aug. 12. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!