Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi Tgyást és GYED-et...

Mennyi Tgyást és GYED-et fogok kapni? Kapok egyáltalán?

Figyelt kérdés

2008 dec 13-án szültem Kaptam TGyást Gyedet majd Gyest. Mikor ez lejárt,megszünt a munkaviszonyom (2011.12.13.minimálbérrel voltam bejelentve)

Ez után 6 hónap munkanélküli ellátás következett(kb.havi 48 000 ft),majd most November 1-től kénytelen voltam elvállalni egy irodai kisegítői munkát,mert nagyon kell a pénz!Határozott idejű,de csak egy hónapra szól a szerződésem minimálbérrel.(november 1-től december 10-ig)december 1-re vagyok kiírva szülni,remélem nem jön előbb a baba és végig tudom dolgozni.

2012. nov. 5. 14:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy megszűnik majd a munkaviszonyod, és gyedet nem fogsz kapni, csak tgyást, ha addig megszületik a baba, míg dolgozol!

Na meg nem-e szemet szúr az APEH, Egészségpénztárnál, hogy szülés előttre bejelentenek. Valóság ott kellene lenned, mert ha kapnak egy ellenőrzést, könnyen megbukhattok.

2012. nov. 5. 14:08
 2/3 A kérdező kommentje:

Már hogy érted,hogy ott kellene lennem?

Itt a munkahelyemen?Most itt vagyok,de ha megszülök,már nem tudok itt lenni!:)

2012. nov. 5. 14:18
 3/3 anonim ***** válasza:

HA december 1-re vagy kiírva, akkor már most igénybe veheted a tgyást. Tégy így, mert akkor passzívan a gyed is jár majd.

Ha csak szüléskor kéred a tgyást, akkor sajnos a gyed már nem jár, mert addigra nem leszel biztosított. Viszont ha a munkaviszonyod ( a jelenlegi) csak a tgyás ideje alatt szűnik meg, akkor passzívan jár majd a gyed.

Úgyhogy nálad az a megoldás, ha elmégy most azonnal tgyásra.

A tgyás alapja az a jövedelem lesz, ami alapján kaptad az álláskeresési járadékot. A gyed alapja viszont a minimálbér lesz majd, kivéve, ha a jelenlegi szerződéses béred ennél kevesebb, mert akkor az.

2012. nov. 5. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!