Budapestiek, illik/ciki temetőben gyereket sétáltatni?
Illetlenség oda vinni játszani a gyereket.
Az autópálya mellett is van zöld terület jóhogy nem oda viszed "futtatni"....
Szánalmas.....
Hát játszani, rohangálni nem vinném temetőbe, nem is való. Viszont mi olykor átvágunk rajta, ha úgy jön ki a lépés.
Nálunk ez úgy néz ki, hogy anyukámék a temető mellett laknak, az egyik végénél. Mellette forgalmas főút, kb. 300 m-re van onnan a buszmegálló. A temető melletti járda egy rakás kaka, jobb szót nem tudok rá. Szóval ott azért is utálok menni, mert jó esély van rá, hogy kitöröm a nyakam a legalább 25 éve meg nem csinált járdán, másrészt mert iszonyat zaj van a forgalom miatt, nem hallom, amit a gyerek mond, sőt, a saját szavamat sem. Úgy vagyok vele, hogy nincs azzal semmi baj, ha mi a temető fala mellett nem kívül, hanem belül sétálunk, viszont ezerszer "kellemesebb" (tudom, kicsit morbid), ha belül vagyunk, mert a magas fal megfogja a zajt, bent amúgy is csend van, ráadásul tényleg szebb környezet, mint a romos járdán, főút mellett gyalogolni.
Én nem irtózom a temetőtől, nekem nincsenek negatív emlékeim, még ha a temetések persze nem is vidám dolgok, de magával a temetővel semmi bajom. A gyereknek meg megmagyaráztam, hogy ott csöndesen kell viselkedni, nem szabad futkározni, ott csak szépen átsétálunk, és legalább addig sem a zajban megyünk, halkan szabad beszélgetni, ennyi. Nálunk ez tökéletesen működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!