Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek melyik mély hangrendű...

Nektek melyik mély hangrendű nevek tetszenek? Melyik név a kedvencetek?

Figyelt kérdés
Nekem az Ágoston, Domonkos, Ányos, Gábor, Sára, Bíbor, Johanna, Paula. Érdekelne másoknak milyen nevek tetszenek, hátha találok olyat ami nekem is megtetszene.

2012. nov. 2. 20:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Johanna nekem is tetszik :) Sarolta, Manna, András. Ezek vannak még nálam.
2012. nov. 2. 20:38
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

A felsoroltjaid közül a Sára, Gábor és a Domonkos, de nekem Domokos formában jobban bejön.

Tetszik még a Botond, Vanda, Sarolt, Kolos.

2012. nov. 2. 22:36
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Soma, Luna, Anna, Johanna.

A Bíbor vegyes hangrendű, ha olyanokat is vársz, akkor szeretem ezeket is: Véda, Zénó, Annabella

2012. nov. 3. 09:12
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, de jó! Nem vagyok egyedül az Ágostonnal! :)
2012. nov. 3. 13:07
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Az általad felsoroltak közül: Ágoston, Gábor, Bíbor

Tetszik még: Sebestyén, Enikő, Léda

2012. nov. 4. 11:43
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Úgy örülök, hogy másoknak is tetszenek az általam kedvelt nevek. Nekem a Bíbor név a nagyon nagyon nagy favoritom, és végtelen öröm, hogy valakinek tetszik rajtam kívül. Lehet vegyes hangrendű, de szerintem a í miatt mélyebb hangzású.

A Véda nekem is tetszik!

Nem szeretem a magas hangrendű neveket, amiben csak i és e van, és azokat amelyekben nagyon keverednek a e-i-á-é nevek.

Tetszenek a hosszú magánhangzós nevek is, í-ő.

Az Enikő sem rossz, csak az nekem már túl lágy.

A Domonkos nekem sokkal jobb hangzású mint a Domonkos, de hát ízlések és pofonok.

Látom az Ányos nem tetszik senkinek, fura név tudom, és nagyon könnyen félre érthető, de valahogy nekem tetszik a hangzása :)

Köszönöm az eddigi válaszokat, és várom mások véleményét.

2012. nov. 5. 19:27
 7/13 anonim ***** válasza:

Tetszik: Bíbor

Elmegy: Johanna, Paula ill. Gábor

Nem tetszik: Sára ill. Ágoston, Domonkos, Ányos

Nekem inkább a magas hangrendű nevek jönnek be (vagy vegyes), de lehet, hogy ez azért alakult így, mert amikor neveket kerestünk, mindig a magasak között válogattunk (mély hangrendű a vezetéknevünk).

Ami tetszik (vegyes, mély nevek közül): pl. Véda, Déva, Agáta, Médea, Auróra, Milla, Hajnal(ka), Alba, Diána

ill. fiúban: Leon, Norman, Teodor, Donát, Zaránd, Mór; ismertebb nevek közül András, Szilárd, Viktor

2012. nov. 6. 09:10
 8/13 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es válaszoló.

Örülök, hogy a Bíbor tetszik :)

Tetszenek a te neveid is, Véda, Hajnal, Alba, Teodor, Norman :)

Sokáig nagyon tetszett a Levente név, de a túl gyakoriság miatt már lemondtam róla. Meg rájöttem, nekem a határozott nevek tetszenek, amelyek inkább mély hangrendűek.

2012. nov. 6. 20:15
 9/13 anonim ***** válasza:

7-es voltam:

A férjem Levente :-), de nem nagyon szereti, mert a játszón minden 2. kisfiút Levinek hívnak. Amikor fiatal volt, akkor meg mindig azzal ugratták, hogy DJ Levi vagy Levi-T (voltak ilyen "művész"nevű zenészek akkoriban).

2012. nov. 7. 08:48
 10/13 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es!

Megkérdezhetem hogy milyen neveket választottatok a gyermekeiteknek?

A Levente név még kislánykoromban tetszett meg, akkor megismertem egy fiút ezzel a névvel, akit a mai napig csodálok, nagyon fantasztikus ember. Akkor még ritka név volt, a saját korosztályomban alig ismerek 4-5 Leventét.

No meg a párom, az általam régen kigondolt fiúnekveket: Levente, Olivér rögtön vétózta, neki azok nem tetszenek...

2012. nov. 7. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!