Nektek melyik mély hangrendű nevek tetszenek? Melyik név a kedvencetek?
A felsoroltjaid közül a Sára, Gábor és a Domonkos, de nekem Domokos formában jobban bejön.
Tetszik még a Botond, Vanda, Sarolt, Kolos.
Soma, Luna, Anna, Johanna.
A Bíbor vegyes hangrendű, ha olyanokat is vársz, akkor szeretem ezeket is: Véda, Zénó, Annabella
Az általad felsoroltak közül: Ágoston, Gábor, Bíbor
Tetszik még: Sebestyén, Enikő, Léda
Köszönöm a válaszokat!
Úgy örülök, hogy másoknak is tetszenek az általam kedvelt nevek. Nekem a Bíbor név a nagyon nagyon nagy favoritom, és végtelen öröm, hogy valakinek tetszik rajtam kívül. Lehet vegyes hangrendű, de szerintem a í miatt mélyebb hangzású.
A Véda nekem is tetszik!
Nem szeretem a magas hangrendű neveket, amiben csak i és e van, és azokat amelyekben nagyon keverednek a e-i-á-é nevek.
Tetszenek a hosszú magánhangzós nevek is, í-ő.
Az Enikő sem rossz, csak az nekem már túl lágy.
A Domonkos nekem sokkal jobb hangzású mint a Domonkos, de hát ízlések és pofonok.
Látom az Ányos nem tetszik senkinek, fura név tudom, és nagyon könnyen félre érthető, de valahogy nekem tetszik a hangzása :)
Köszönöm az eddigi válaszokat, és várom mások véleményét.
Tetszik: Bíbor
Elmegy: Johanna, Paula ill. Gábor
Nem tetszik: Sára ill. Ágoston, Domonkos, Ányos
Nekem inkább a magas hangrendű nevek jönnek be (vagy vegyes), de lehet, hogy ez azért alakult így, mert amikor neveket kerestünk, mindig a magasak között válogattunk (mély hangrendű a vezetéknevünk).
Ami tetszik (vegyes, mély nevek közül): pl. Véda, Déva, Agáta, Médea, Auróra, Milla, Hajnal(ka), Alba, Diána
ill. fiúban: Leon, Norman, Teodor, Donát, Zaránd, Mór; ismertebb nevek közül András, Szilárd, Viktor
Kedves 7-es válaszoló.
Örülök, hogy a Bíbor tetszik :)
Tetszenek a te neveid is, Véda, Hajnal, Alba, Teodor, Norman :)
Sokáig nagyon tetszett a Levente név, de a túl gyakoriság miatt már lemondtam róla. Meg rájöttem, nekem a határozott nevek tetszenek, amelyek inkább mély hangrendűek.
7-es voltam:
A férjem Levente :-), de nem nagyon szereti, mert a játszón minden 2. kisfiút Levinek hívnak. Amikor fiatal volt, akkor meg mindig azzal ugratták, hogy DJ Levi vagy Levi-T (voltak ilyen "művész"nevű zenészek akkoriban).
Kedves 7-es!
Megkérdezhetem hogy milyen neveket választottatok a gyermekeiteknek?
A Levente név még kislánykoromban tetszett meg, akkor megismertem egy fiút ezzel a névvel, akit a mai napig csodálok, nagyon fantasztikus ember. Akkor még ritka név volt, a saját korosztályomban alig ismerek 4-5 Leventét.
No meg a párom, az általam régen kigondolt fiúnekveket: Levente, Olivér rögtön vétózta, neki azok nem tetszenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!