Váratlan költségek egy babánál? Miért kell leegyszerűsíteni?
Annyi kérdésnél olvasom,hogy egy baba alig kerül valamibe, mert anyatej van, ruhát meg turiból!
És ahol nem ilyen egyszerű? Ahol tápszeres lesz, vagy mi van,ha beteg?
Oké, a legjobb,ha minden redben, minden a nagykönyv szerint, de ezt előre senki nem tudhatja!
Keresztlányom pl. 3 hónaposan már ekcémás volt, több ezerbe került, mire kikúrálták úgyahogy. Vagy itt is olvastam többször,hogy tornára kellett vinni a picit, ami szintén nem két forint.
Csak azért kérdezem, mert a baráti körben felmerült ez témaként, ahol egy anyuka kijelentette,hogy minimális költség a gyerek. Na nálunk a legutóbbi betegség elég sok pénzt elvitt! Gondban lettünk volna, ha van koppra centizve a pénz, mert ráadásul hó végén lett beteg!
Szóval oké,hogy nem kell vagyon a gyerekhez, de azért nem is elég mindig annyi,hogy anyatej kell és kész!
Sokan az ilyen válaszoknál nem említenek semmi ilyesmit, csak lerendezik azzal, hogy nem kerül sokba a gyerek!
Na adhatnának ötleteket azok a szülők, ahol alig kerül vmibe a baba. Mert az enyém még meg se született, és már 100 000-ket elköltöttünk rá. Mondjuk tudom, hogy sok felesleges dolgot is megvettem, dehát első baba.
De aki úgy gondolja, hogy csak tej kell meg használt ruha, az nem gondol abba bele, hogy az a gyerek egyszer mást is fog enni, iskolába is fog járni stb.?
Kb. fél éves korig (de lehet tovább is) csakis HA-s tápszer javasolt. Szóval inkább noname pelenka, de tápszerből ne spóroljon az ember....
Amúgy meg ha nincs gyerek igen is, az is plusz kiadás, ha elromlik vmi. Nem hiszem, h a mai modern korunkban, vki kivár 2 hetet, addig kézzel mos mindent. Ott is vannak rejtett költségek, amíg gyermektelen az ember. Egy gyerek nevelése, persze hogy nem használtruha és tejcsi függvénye.... Ez csak egy ötlet, h nem mindig kell kész /új dolgokat rengeteg pénzért megvenni, akkor sem ha első baba.
Köszi!
Persze, hogy mindenben vannak rejtett költségek, viszont bizonyos dolgokról lemond az ember, vagy ha mondjuk bedöglik a mosógép, elviszi mosni egy rokonhoz, baráthoz a ruhákat átmenetileg, de a gyerekkel nem tehetem meg,hogy nem adok neki mondjuk gyógyszert, vagy tápszert vagy bármi mást. Kölcsönkérés nekem nem tetszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!