Igaz az, hogy a gyeshez az elmúlt másfél évben 1 év
teljes megszakítatlan munkaviszony szükséges?
Gyest mindenki kap! Az is aki egy percet sem dolgozott! De ez elég kevés pénz ugye.
2012. okt. 23. 13:19
2/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat elég tapasztalatlan vagyok még ilyen ügyben... De gondolom aki a munkaviszonya után kap az jóval többre számíthat, mint az alap összeg. Ez érdekelne, hogy ehhez mennyi munkaviszony szükséges?
A gyes mindenkinek ugyanannyi.
Olvass utána a dolgoknak, hogy mi jár és kinek. Érdemes figyelembe venni bizonyos dolgokat gyerekvállalás előtt:
[link]
2012. okt. 23. 13:40
"Szép ez az ország."
Ez nem az ország hibája, hanem a munkáltatódé.
A GYED.-hez kell munkaviszony az a fizetésed 70%-q a Gyest akkor is kapsz ha nincs munkaviszonyod de az csak 28.000Ftz körül van.
2012. okt. 23. 13:44
Ez lemaradt:
Ezt olasd el nagyon jól össze van foglalva.
[link]
2012. okt. 23. 13:45
hál istennek tervezik azt a törvényt, hogy alanyi jogon csak az kaphasson a közösből, aki tett is be valamit oda...
ergo: először tanulni, dolgozni kell és utána gyereket vállalni. Nem csak a markodat tartani a pénz után. Ingyenélők országa ez.
2012. okt. 23. 14:11
7/10 A kérdező kommentje:
Ne haragudj kedves utolsó, remélem az utolsó mondatodat nem rám értetted, ugyanis nekem 3 szakmám van és mindemellett egy diplomám, valamint most készülök mesterképzésre és mindezek mellett dolgozok is. Szóval azt hiszem én letettem már valamit az asztalra 25 évesen. Azt hiszem a hozzám hasonló fiatal nők mind megérdemelnék, hogy ne a létminimum alatti összeget kapják meg. Azt pedig, hogy "szép ez az ország" arra értettem, hogy a kormány ötlete volt közcélúként alkalmazni 3 havonta cserével és 93 000 bruttóért diplomás embereket!
8/10 A kérdező kommentje:
Ingyen élők országa... talán ha több munkahely lenne(nem csak olyan ahová csak protekcióval lehet bejutni) többen is dolgoznának örömmel!! Nem értem néhány ember melyik bolygón él!
Oké persze nehéz munkát találni de sokan nem is akarnak.
Szomszéd nő dolgozott 1. évet utána sorba születek a gyerekei összesen 5 és mégis eltudod menni egy boltba eladónak dolgozni, 2 hónap keresés után. Nem azt mondom, hogy nagyon könnyű de azért nem is lehetetlen. Ja és nem Budapesten csak egy kisvárosban.
2012. okt. 23. 20:31
10/10 A kérdező kommentje:
Igen 2 féle ember létezik, aki akkor se menne el dolgozni ha kapna állást, a másik pedig, hogy menne de nem kap. Én 4 éve próbálok másik munkát találni de még csak be sem hívnak elbeszélgetésre, hogy bizonyítsak. Nálunk egy bolti eladói állásra - nem túlzok- 642-en adták be a jelentkezésüket. Mikor le szerettem volna adni az önéletrajzom már el sem vették 643.-nak. Természetesen minden segélyt és támogatást munkához mérve adnék, de ahhoz szükséges lenne mindenkinek megbízható, jól fizető, tartós állás. De a mai világban senki sem tudhatja másnap szükség lesz-e a munkájára. És csodálkoznak, hogy a magyarok nem szülnek gyereket...
Kapcsolódó kérdések: