Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rendkívüli gyermekvédelmi...

Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás?

Figyelt kérdés
Egyedülálló anyuka vagyok 3 gyerekkel. Jelenleg gyesen vagyok, +kapok tartásdíjat. Elromlott a gáz-cirkónk, aminek a javítása 100 ezer ft volt. Ez a nem várt kiadás igencsak megterhelt minket. Rendkívüli támogatásra a bevételeink alapján jogosult lennék, de úgy tudom nem lehet tulajdonom. Van egy 15 éves suzukim. Ez kizárja azt, hogy megkapjam a támogatást?Válaszokat előre is köszönöm!
2012. okt. 22. 12:22
 1/2 anonim ***** válasza:

olvasd el a gyermekvédelmi törvényt. szerintem nincs benne ilyen. de max 15ezer ft-ot kaphatsz. Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás

21. § (1) A települési önkormányzat képviselő-testülete a gyermeket a rendeletében meghatározott mértékű rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban részesíti (a továbbiakban: rendkívüli támogatás), ha a gyermeket gondozó család időszakosan létfenntartási gondokkal küzd, vagy létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került.

(2)120 Elsősorban azokat a gyermekeket, illetve családokat kell alkalmanként rendkívüli támogatásban részesíteni, akiknek az ellátásáról más módon nem lehet gondoskodni, illetve az alkalmanként jelentkező többletkiadások - különösen a válsághelyzetben lévő várandós anya gyermekének megtartása, a gyermek fogadásának előkészítéséhez kapcsolódó kiadások, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartásának, illetve a gyermek családba való visszakerülésének elősegítése, betegség vagy iskoláztatás - miatt anyagi segítségre szorulnak.

(3)121 A rendkívüli támogatás iránti kérelmet a szülő vagy más törvényes képviselő a lakcíme szerint illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatalánál vagy az önkormányzat rendeletében meghatározott szervnél terjeszti elő.

2012. okt. 22. 16:16
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. okt. 22. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!