Köteles-e az élettársam odaadni a gyerekét láthatásra, ha az apa nem fizet gyerektartást?
Ha van bírósági végzés a gyerektartásról, és ennek ellenére nem fizet az apa, bírósági behajtóhoz kell fordulni. Ha az apa a láthatás alatt nem az életkorának megfelelő, egészséges környezetet biztosít a gyereknek, akkor szintén fellebbezni kell a bírósághoz, hogy bírálják felül a láthatást. Persze ehhez kőkemény bizonyítékok kellenek. A láthatás megtagadása nem jogszerű, sajnos, ebből párodnak is származhat kára. Találtam egy linket, érdekes lehet nektek:
Ahogy előttem írták.
Láthatásra köteles lenne odaadni, az nem függ össze a gyerektartással. Viszont ha a gyereket veszélyezteti, akkor a bírósághoz kellene fordulni (a gyerektartás behajtása miatt is) és elérni azt, hogy családsegítőnél vagy felügyelet alatt látogathassa a gyereket.
Van gyermekelhelyezési határozat.
Na most akkor aztán megint nem tudom mi a helyzet...:-s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!