Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha 16-17 éves pár gyereket...

Ha 16-17 éves pár gyereket vár és eltudják tartani akkor tankötelesek maradnak?

Figyelt kérdés
2009. aug. 6. 18:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"Tizenhatodik életévének betöltése után kérelmére megszűnik annak a tankötelezettsége, aki érettségi vizsgát

tett, vagy államilag elismert szakképesítést szerzett,

illetve házasságkötés révén nagykorúvá vált, vagy gyermekének

eltartásáról gondoskodik. A kérelmet a tanuló és - a nagykorúvá vált tanuló kivételével - a szülő közösen nyújthatja

be. A kérelmet az iskola igazgatója írásban tudomásul veszi."

Idézet az oktatási törvényből. Automatikusan nem szűnik meg, csak kérésre.

2009. aug. 6. 18:50
 2/7 anonim ***** válasza:
18%
Magyarországon a diákok 16éves korig tankötelesek. Egyébként ha terhes a lány akkor mindenképp kirúgják a suliból,mert rossz példa a többieknek, és amúgyis a gyerekkel kell törődnie.
2009. aug. 6. 18:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Már 18 éves korig iskolakötelesek.
2009. aug. 6. 18:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
így van. 18 éves korig tanköteles, tehát nem rúghatják ki.
2009. aug. 6. 18:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem rúgják ki legalábbis kb. 10 évvel ezelőtt levelező formában végzett egy csaj.
2009. aug. 6. 20:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Az első válaszolónak teljesen igaza van. Kérésre (gyerek születés, házasság) megszüntetik a tankötelezettség ha valaki elmúlt 16 és még nincs 18.
2009. aug. 6. 22:17
 7/7 anonim ***** válasza:
De hogy rúgják ki én is leérettségiztem a suliba pedig 17 voltam mikor terhes lettem.Sőt a tanárok nagyon is támogattak,kimondottan örültek nekem biosz órán:)!!!Egyébként tényleg nem tanköteles csak a szülőknek kell az aláírása.
2009. aug. 6. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!