SOS! Oviba járó gyerkőcöknél most milyen kiütéses,
lázzal járó betegség terjed?
2012. okt. 12. 21:37
Igen, bárányhimlő lehet, főleg ha nem nagyon magas lázról van szó.
2012. okt. 12. 21:44
Az én fiamon is ilyen jött ki szegénynek nagyon viszketett.Nem bárányhimlő már voltunk dokinál kaptunk Calcism és Fenistil cseppeket. Neki viszont nem volt láza.
Arra jutott a doki, hogy valami allergia lehet.
Én most egy ideig nem adtam neki tejet(mostanában nagyon sokat ivott) és el is múltak a pöttyök. Pedig tele volt a teste. Majd megyünk teszteléses allergia vizsgálatra.
2012. okt. 12. 21:47
Nos pont a láz miatt mondtam a bárányhimlőt. Allergia nem jár lázzal.
2012. okt. 12. 21:49
Az én kisfiam most kezd kilábalni belőle. Nem bárányhimlő, egy vírusos megbetegedés. Ami vicces, hogy neki is a lábán jöttek ki foltok, ami leginkább bőr irritációnak tűnt. Nem gondoltam semmi komolyra, de azért megmutattam dokinak, mert jött oltani a kistesót, és gondoltam kérek rá krémet. Erre kiderült ez vírus. Nem kapott semmit, csak itthon kellett maradnia, mert fertőző. De nem járt semmi mással. A doki azt mondta jön majd láz és hasmenés, de szerencsére elmaradt. Csak a foltok voltak, de már az is halványul.
2012. okt. 12. 21:58
6/15 A kérdező kommentje:
Biztos nem bárányhimlő, azon már túl vagyunk!
Adtam neki calciumot, meg fenistil cseppet, de semmi változás, így az allergiás reakciót is kizárnám!
Emlékeim szerint ez a "lepkehimlő". Pár nap alatt elmúlik. :)
2012. okt. 12. 22:01
nekünk 1 hónapja vannak meg a pöttyök, voltunk biorezonanciás vizsgálaton, de semmi normális eredmény. volt már allergiáról is szó, volt már szó hogy lehet megcsípte a bolha (mert az oviban volt egy pár aki bevitte és gondoltam mi hazahoztuk, de nem) és a mai diagnózis: RÜH. azt hittem az eszem megáll. mondom micsoda? mondja nem 100%, de 90 tuti hogy rüh. kaptunk rá kenőcsöt, és várunk. minden jót!
2012. okt. 12. 22:13
9/15 A kérdező kommentje:
Most elolvastam a lepkehimlő tüneteit, és elképzelhető hogy ez lesz az! Akkor viszont a másik gyerek is elkapta, bár neki csak az arcpír és a hasmenés jelentkezett eddig! Köszi a tippet, holnap azért elhúzunk az gyeletre...
Hihetetlen hogy mindíg 7végére lesz beteg valamelyik gyerek!!! Már is ilyen peches vagy csak én?!
A lepkehimlő nagyon gyakori, nekünk vagy 2x 3x volt eddig, de teljesen ártalmatlan betegség.
2012. okt. 12. 22:17
Kapcsolódó kérdések: